Szalonképesek a szaloncukrok? - Szaloncukor teszt

Cellux, öngyújtó, CD áhítozással, szódabikarbóna. Ezek azok a dolgok, amik egy átlagos családnál a Szenteste alapvető kellékei és általában épp Szenteste tartózkodnak olyan helyen, ahol kizárt, hogy rájuk találunk. Karácsony közeledtével gondoltam rá, hogy rátesztelünk egyikre-másikra, de a szódabikarbóna kissé ingerszegény, a cellux és az öngyújtó balesetveszélyes, az áhítozós karácsonyi CD pedig egyenesen tragikus.

Marad a szaloncukor. Az is egy olyan dolog, ami senkinek sem hiányzik egész évben, decemberben mégis mindenki két pofára tömi. Elvileg hungarikum, gyakorlatilag nem az. A XIV. században franciák kezdték először gyártani, hozzánk a németek hozták be, de hogy a magunkénak mondhassuk, mi pórul járt fenyőfákra aggattuk a szaloncukrot, akkor meg ugye más a leányzó fekvése?! Tulajdonképpen bölcs megoldás ez, egyszerre desszert és dísz. Honosító atyáink viszont lehet, hogy nem feltételezték még rólunk, hogy kapzsiságunkban a fára kerülést követő egy-két napon belül kiesszük a szaloncukor fogyasztható részét és „dísznek jó a szemét is” elv alapján csak a csomagolás marad a fa éke.

Alapvetően az volt a Hiperárak Tesztcsapat koncepciója, hogy azonos ízesítésekből veszünk különböző márkájú cukrokat. Ötletünk csak a marcipános szaloncukor esetében talált megfelelő táptalajra, azok a cukrok, amik egykoron divatosak voltak – zselés, rózsaszín trutyis, fehér trutyis, kókuszos – már csak hébe-hóba bukkannak fel egy-egy gyártónál. Most van, aki barackos-vajassal, joghurtossal, rumossal, konyakossal, tojáslikőrössel próbál hódítani, jövőre meg gondolom, jön a bio-pálinkás…

Na nézzük, mit sikerült marcipánosból beszerezni és mit, hogyan értékelt a csapatunk. A szokásos 1-5 pont közötti értékkel lehetett minden szempontot osztályozni a csapat hat tagjának:




Figaro Mandula ízű fondánnal töltött szaloncukor:

Szép név. Különösen a „fondán” része, ami miatt először magamat tituláltam tudatlannak, majd a Word-öt és a Google-t. Vagy mind nagyon tájékozatlanok vagyunk, vagy ez valami ködösítés, de térjünk rá az ízére. Kicsit emlékeztet a fent említett rózsaszín trutyira, a csokija után még van némi homokropogtató fíling, de a teljes ízvilág egyedi, akár élvezhetőnek is mondható.


Bonbonetti Mandulamarcipános szaloncukor:

A Bombonettitől már megszoktunk egy magas színvonalat, lehet, hogy ezért nem vagyunk túl elégedettek. A cukorkát nem tudjuk hova tenni, a csomagolás viszont érdekes, non-figuratív tetkós. Előnye, hogy nem túl émelyítő, kevésbé gejl, mint a társai.


Milka Marcipános Szaloncukor:

Innentől vége a magyarázkodásnak, ebben végre marcipán van. És milyen finom! A tejcsokoládé-marcipán párosítás egészen jó kezdeményezés. Akit nem zavar a szemét a fán, az nyugodtan vegye ezt, a gyerekek kedvence lesz!


Szamos Marcipán szaloncukor:

Első pillanattól reméltük, hogy a giccses doboz majd elegáns cukorka-költeményeket fog rejteni, de nem így lett. A tradicionális piros-fehér csomagolásról nekem egyből beugrott a céges mikulás. Édesapáméknál volt portás, nyomott vagy 50 kilót, a jelmez tokára rögzített tisztasági vattából és piros fürdőköpenyből állt. Mikor belépett a mikulás-ünnepségre, külön tudatosítani kellett szülőben és gyerekben egyaránt, hogy ez itt a Mikulás. Testalkatának a fáradtságos, hosszú út volt az oka, a spicces és dohányos leheletre nem kaptunk magyarázatot. Miért mesélem ezt el? Mert ő osztogatott hasonló küllemű szaloncukrot (meg a portán elhelyezett seprűből kitépett virgácsot). Nos, a Szamos íze nekem a kaviár, osztriga, nyers marhahús élvezhetőségének misztikumába tartozik, tény, hogy abszolút mandula íze van, kérdés, hogy ez jó-e.

Ha nehezen döntenénk szaloncukor ügyben, érdemes átgondolni, milyen színbe lesz öltöztetve a karácsonyfa. Ahhoz illő szaloncukrot válasszunk, állítólag idén az ezüst a menő.

Kapcsolódó receptek:
Házi marcipános szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor

 

 

- Vlagyik -


1 komment

Címkék: teszt elemzés szaloncukor tesztek árösszehasonlítás szezonális árkörkép tesztcsapat szaloncukor teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr592515798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása