Fesztiváltippek

Valamit úgyis otthon hagyunk, aki ezzel nem számol, ne is menjen fesztiválra! De úgy se, hogy az otthon felejthető hasznos holmik számát azzal csökkentjük, hogy csak veszünk egy gatyát, egy atlétát, aztán agyő. Tekintettel arra, hogy a fesztiválok ideje alatt képtelenek vagyunk felnőttként viselkedni, inkább pakoljunk magunknak úgy, mintha egy gyereket készítenénk nyári táborba!


Hamarosan kezdődik a legnagyobb hazai fesztivál és még pár kisebb rendezvényt is tartogat az augusztus. Ha gyakran látogatunk hasonló becsületsüllyesztő helyeket, biztos van már tapasztalatunk az előkészületekkel kapcsolatosan, de azért vegyük sorra, mire kell odafigyelnünk, ha fesztiválra indulunk.

1. Hasznosítsuk újra anyu felhalmozott szatyrait, mindent csomagoljunk zsákokba! Külön a ruhákat, külön legyen egy szennyes zacskó, a váltócipőt, papucsot, a kaját és minden mást tegyünk összekötött fülű szatyrokba, majd csak ezt követően a táskánkba. Ez azért fontos, mert ha el is kap minket az eső a táskánk átázhat, de a benne lévő holmi szárazon marad.

2. Otthonra időzítsük a meglepetéseket, ne a fesztiválra! Mivel előző alkalommal abban a szellemben hajtogattuk össze hanyagul a hálózsákot, sátrat, polifoamot, hogy majd otthon rendbe tesszük, feltehetően egy évig piszkosan érlelődött minden cuccunk. Indulás előtt pár nappal szellőztessük, vagy mossuk ki azokat a felszereléseket, amikben jobb (vagy rosszabb?) esetben az éjszakát töltjük majd.

3. A hálózsák kapucnija nem párna. A ruhánk sem az. A hálótársunké sem. Vigyünk magunkkal kispárnát, mert a fejünk alatt dudorodó hangyaboly kényelmetlen lesz!

4. Jegyre kéregetés, fesztivál nyelven „tarhálás” alkalmas aktus rövid barátságok köttetéséhez, de cseppet sem jó érzés távolodó alkalmi barátaink után a fesztiválkerítés külső oldaláról integetni. Ne hagyjuk otthon a jegyet! Ha lehet, vegyük meg jó előre, tegyük a pénztárcánkba, így biztos nem marad otthon.

5. Ha valaki kofaruhában nagy köteg belépő egy példányát jóval az eredeti ár alatt akarja nekünk eladni, az feltehetően nem egy ifjúságsegítő szervezet lelkes önkéntese. A fesztiváljegy nem fénymásolt, hevenyészve körbevágott papír fecni, a legtöbb nagy értékű belépő sorszámmal, vonalkóddal, gyakran hologrammal van már ellátva és a fesztivál honlapján, vagy az ott megadott telefonszámon információt lehet arról szerezni, hogy kik a hivatalos árusítói.

6. Ételt és italt a legtöbb fesztiválra nem lehet bevinni, helyben kell mindent beszerezni. Milyen kár, pedig épp akadna hely az összehajtogatott sátorban, vagy épp a hálózsák tartójában, amit ugye sosem ellenőriznek. Készpénz helyett ha van rá lehetőség inkább kártyával fizessünk a fesztivál területén, vagy tudakoljuk meg, hogy lesz-e lehetőségünk kerítésen belül is készpénz felvételre. A készpénzt elhagyhatjuk, sajnos gyakran lába is kél, jobb a bankkártya, azt egy telefonhívással letilthatjuk.

7. Jó, ha viszünk magunkkal strandpapucsot, még ha nem is keveredünk strand közelébe. Zuhanyzásnál is jól jöhet, meg akkor is, amikor eléri egy zápor a kempinget, de nem akarunk cipőben kimerészkedni, félve attól, hogy a vizes cipő a fesztivál végére sem szárad meg.

8. Legyen önkritikánk! Biztos fog fájni a fejünk, jobb, ha előre bekészítünk fájdalomcsillapítót is. A legtöbb fájdalomcsillapító ráadásul multifunkciós, jó fogfájásra, lázra, áthidaló megoldást jelenthet több egészségügyi problémánkra.

Igaz, hogy senki sem szeret már a készülődés folyamán a fesztivál végére gondolni, de egyszer az is eljön majd. Ami a pár nap alatt megromlott vagy végképp tönkrement azt a felgyülemlett szeméttel együtt dobjuk ki még a táborhelyen, ne csináljunk hazaérve rumlit! És bár mi nem fogjuk magunkon érezni, lehet, hogy a játszós ruhánk „illatát” a hazafelé úton velünk utazók kellemetlennek ítélik, ezért jobban tesszük, ha viszünk magunkkal kifejezetten a hazamenetelre is egy garnitúra tiszta ruhát.

 

 

- Vlagyik - 


Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr793100292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása