Ha nem sikerült még kiheverni a Szilvesztert

Két féle programból lehet választani. Heverhetünk másnaposan az ágyunkban, a családtagjainkat ugráltatva, akiktől szintén nem várhatunk el túl nagy aktivitást, vagy betarthatunk pár szabályt és megfogadhatunk néhány tanácsot a macskajaj leküzdéséhez. Akik az utóbbit választják, azoknak szólnak a következő sorok.





Megelőzés

Ha ezt a cikket olvassa, feltehetően már késő tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy miként kellett volna viselkednie Szilveszterkor. De jövőre érdemes megfontolni az alábbiakat:

- Mielőtt elindulnánk megünnepelni az év utolsó napját, ajánlatos valamit enni. Ilyenkor megengedett a valamivel zsírosabb és nehezebb étel is. Olyan, amit a szervezet lassan fog megemészteni, így megóvhatjuk a gyomor nyálkahártyáját az irritációtól. Az éhgyomorra történő alkoholfogyasztás gyorsabb megittasodáshoz vezet, mint a teli gyomorra való ivás. Amennyiben a szervezetünk az alkohol mellett mást is fel tud dolgozni, a véralkohol-szintünk kevésbé mutat nagy koncentrációt.

- Egy pohár tejnek pozitív hatása van, zsírtartalma is csökkenti az alkohol felszívódásának a sebességét.

- Az ünnepség alatt csak egy típusú italt igyon, lehetőleg tisztát és természetest! Az erős italokat érdemes hanyagolni, mert erős másnaposságot idéznek elő. Figyelmen kívül kell hagyni a társadalmi protokollt! Az étkezés előtti kötelező, magas alkoholtartalmú italok (aperitif) károsak, ezért kerülni kell ezeket. Ha mégis bevállalunk valamilyen rövid italt, legyen az inkább valamilyen pálinka, vagy fehér szesz, fehér rum, vagy vodka. Keressük azt az italt, melynek összetevőjében nincs aroma!

- Nem szabad hirtelen inni, tartsuk magunkat a mértékletességhez! Kortyolgassa az italát, hagyjon időt a pohár két megfogása között!

- Fontos az éjszaka folyamán többször enni. A sörkorcsolyák, rágcsálnivalók nem csak az éhségünket csillapítják, ha minden kortyhoz harapunk valamit, megkíméljük a gyomrunkat.

- Lefekvés előtt meg kell inni egy pohár vizet, vagy gyümölcslevet! Ezzel az intézkedéssel meg tudjuk akadályozni a szervezet kiszáradását. A megivott folyadék segítségével kompenzáljuk a szervezetben azt a folyadékveszteséget, amelyet elveszítünk az alkohol fogyasztása miatt. A pezsgő gyümölcsléket, szénsavas üdítőket viszont kerüljük, mert meggyorsítják az alkohol felszívódását!

Kezelés

Mi történik, ha mégis túl engedékenyek voltunk magunkkal szemben és nem gyakoroltunk megfelelő önmérsékletet? Ebben az esetben teljesen elkerülni nem, kezelni és enyhíteni azonban tudjuk a másnaposságot.

- A „gyógysör”, a „kutyaharapást szőrével” és hasonló népi bölcsességek csak arra jók, hogy egy nappal tovább húzzuk a Szilvesztert. Az alkohol másnap is ugyan úgy fog hatni, mint előzőleg, mikor rosszul lettünk tőle.

- Igyunk minél több alkohol- és szénsavmentes folyadékot, ezzel pótolva a sejtjeink oxigénveszteségét. Legjobb az ásványvíz, a C-vitamin tartalmú gyümölcslé, a fruktózzal teli paradicsomlé és a kávé. Ezek egyike, nem egyszerre mind!

- Együnk minél több kálium, kalcium, magnézium és szénhidrát tartalmú ételt! Ha nagyon jól sikerült az éjszakai mulatozás, nem feltétlenül esik jól az egész napos hízókúra, de a szervezet regenerálódásához fontos a jól támogatott anyagcsere. A szilveszteri bevásárlás alkalmával kerüljön a pezsgő mellé tojás, rizs, banán és méz, ugyanis ezek fogyasztása segíthet a leginkább a macskajaj elűzésében.

- Mozduljunk ki a friss levegőre, sőt, egy kis kocogás, szánkózás is csodát tehet! Felpezsdíti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.

Ha kikísérleteztük, melyik módszer hat ránk a legjobban, ajánljuk bajtársainknak és ne felejtsük el ezeket, ugyanis pár hónap múlva egy kiadós húsvét után még jól jöhetnek a fortélyok!


Szólj hozzá!

Címkék: szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr582550132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása