Frissítők kicsit másképp

Okos ötletnek tűnt így a tikkasztó melegben szomjoltót tesztelni, de mire belefogtunk rá kellett jönnöm, hogy komolyan kiszúrtam magammal. A különböző megoldások közti versengés ugyanis már akkor eldőlt, amikor rájöttünk, hogy a teszthez szomjasnak kell lenni, ez pedig az első ital felhajtása után már nehezen volt kikényszeríthető állapot. Ettől függetlenül megítélhető volt, hogy mi esik jól a napon érlelődött testnek.

Nézzük, mik azok a lőrék, amik szóba jöhetnek, ha szomjoltásról van szó. Oké, nyílván a sör a number one. A dobogó második foka meg természetesen a fröccsé, szűkítsük ezért a kört, foglalkozzunk azokkal, akik a harmadik magaslatra léphetnek. Ahogy az már szinte megszokott, hipermarketből szereztük be az alapanyagokat, megpróbálva az eredeti italokat és a gyenge utánzatokat előállítani.


Hagyományos limonádé

Eredeti hozzávalók: citrom, cukor ízlés szerint, jégkocka
Gyenge utánzat hozzávalói 1.: citromlé, sok cukor
Gyenge utánzat hozzávalói 2.: citrompótló, édesítőszer

Az eredeti változatot ismerjük. Feltehetően a gyenge utánzatának azt a formáját is, amikor citromlevet használunk. A citrompótlós-édesítőszeres módszer ismeretéhez viszont vagy egy perverz személyiségű vegyésznek, vagy a Hiperárak Tesztcsapat tagjának kell lennünk.Vegyész nyelven a citrompótló és az édesítőszer reakciójából egy enyhén lúgos vegyület született, szappan ízzel.


Mojito

Eredeti hozzávalók: karibi fehérrum, citrom és lime leve, cukorszirup, szóda, mentalevél
Gyenge utánzat hozzávalói: fehérrum ízű szeszesital, citromlé, cukor, szóda, menta aroma

Frissít és fejbe vág. Tökéletes kombináció. A bóvli változat meg még fejfájást is okoz, és ha kellően gagyi minőségű aromát veszünk, még némi zöldes színt is kölcsönöz szájüregünkben található szerveknek. Fura, traubi íze van ennek a gyenge utánzatnak, de azért nem ajánlott megkóstolni!


Gyömbérsör

Eredeti hozzávalók: friss gyömbér, méz, cukor, menta, lime
Gyenge utánzat hozzávalói: gyömbérpor, cukor, menta aroma, citromlé

Jó ideig Canada Dry és Borsodi keverékeként ismertem és fogyasztottam, Jamie Oliver volt az, aki kirángatott tudatlanságomból. Persze eztán sem ittam kevesebbet az általam ismert változatból, de most már tudom, hogy a gyömbérsörnek semmi köze a sörhöz. Az eredeti változat kicsit limonádés, a gyenge utánzat borzasztó. Csíp és iszonyat keserű, a gyömbérpor ráadásul nem oldódik vízben.


Jeges kávé

Eredeti hozzávalók: lefőzött presszó kávé, vanília fagylalt, tejszínhab
Gyenge utánzat hozzávalói: instant kávé (3 az egyben), jég, tej

Az instant kávét vagy egy az egyhez arányban keverjük be vízzel, vagy nem kapunk olyan italt, aminek íze is van. Ha még az eredeti hígítás mellett plusz tej és némi gyorsan olvadó jég is képbe kerül, akkor meg tényleg nem várható semmi jó. Definiálni nehéz az így kapott löttyöt, az igazi jeges kávé ellentéteken alapuló harmóniáját felfedezni lehetetlen.


Summa summárum, ha nagyon szomjasak vagyunk, azért mégsem teszi meg akármi. Eltekintve a nosztalgikus élménytől, mely elénk vetítette a kort, mikor előszeretettel – vagy inkább kényszerből – mindent összekevertünk mindennel, csak legyen olcsó és üssön, nem hordoznak magukban túl nagy értéket a nyári italok gyenge utánzatai.

Ha nem akarunk bajlódni, vegyünk üdítőt a legjobb áron!

 

- Vlagyik - 


 


Szólj hozzá!

Címkék: teszt elemzés tesztek ásványvíz árösszehasonlítás tesztcsapat ásványvíz teszt kávé teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr132986373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása