Mitől leszünk gazdagok 2011-ben?

Ha már magunkhoz vettük a megfelelő virsli- és alkoholmennyiséget, és az óévtől is könnyes búcsút vettünk, nincs más dolgunk, minthogy végiggondoljuk, vajon mit tehetünk a jövő év sikerességének érdekében. Ehhez nem kell se homályosan megfogalmazott horoszkópokhoz, se titkos önmanipuláló módszerekkel traktáló könyvekhez fordulnunk, elég ha megkérdezzük nagyszüleinket, vagy a népi bölcsességeket ismerő öregeket. 

A magyar ember általában tisztában van vele (ez még nekem sem volt új), hogy az új év elején érdemes malacot fogyasztani, például virslit, mert az előtúrja nekünk a szerencsét. Csirkét azonban még véletlenül se együnk, mert a szárnyasok elkaparják azt!

A pulyka természetéhez méltóan haragot hoz a házhoz, tehát azt is jobb lesz nélkülöznünk, csak úgy, mint a halat, amivel csak elúszik a szerencsénk.

Ha lencsét eszünk, az új évben pénz áll a házhoz, és ha ezt a gazdagságot tartóssá szeretnénk tenni, a leghatásosabb módszer, ha a rétest választjuk desszertnek.

A Szilvesztert követő napok menüi szerencsés összeállításán túl jó, ha az egyéb apróságokra is figyelünk. Például arra, hogy elsején semmit se vigyünk ki a házból, főleg a szemetet ne, mert akkor peches évre számíthatunk. Nem valami jó kilátás ez azoknak, akik saját magukhoz szerveznek házibulit, mert egy egész napon keresztül szagolhatják és nézegethetik a szétgurult pezsgősüveg- és virsli maradványokat. Ráadásul még csak takaríthatni se állhatnak neki a házigazdák, mert az öregek szerint, amit az év első napján teszel, az határozza majd meg az évedet. Valószínűleg nem sokan vágynak arra, hogy az egész esztendőt takarítással töltsék.

Az óév és újév közötti éjszakán arra is fény derülhet, ki lesz életünk párja. A hagyomány szerint nem kell hozzá más, mint néhány házilag gyúrt gombóc, amibe a lányok gondosan belerejtik a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljön a víz felszínére, az tartalmazza a jövendőbeli nevét.

Szintén tradíció, hogy kora reggel friss vízben kell mosakodni, így egész évben egészségesek maradunk. Január első napjaiban nem szabad orvost hívni, orvoshoz menni, mert akkor betegséggel töltjük az évet.

Inkább mindenki pihenjen január elsején, így 2011 biztosan nyugodt év lesz! Az előző éjszaka felfalt malac-, lencse- és rétes mennyiség, és az átmulatott éjszaka után talán ez a legkönnyebben betartható tanács… 


Szólj hozzá!

Címkék: szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr422550152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása