Hol van már a müzli? - Gabonapehely teszt

Reggeli gabonapehely, müzli, corn flakes, ki, hogy hívja. Kapható fahéjas, mézes, csirkés. Az utóbbi eléggé megtévesztő, mert a dobozra rajzolt zöld-piros csirkefej cseppet sem köszön vissza a kukoricapehely ízvilágában.

De ha már a meg nem valósult ígéreteknél tartunk, nyugodtan rácsaphatunk a versenytársak körmére is. Az első és számomra eddigi legnagyobb szemfényvesztést a Nestlé követte el, amikor amellett, hogy nem volt mindegyik táblájában egy jó pohár tej, hiába nyomogattam a csokit, nem lőtt ki fénycsóvát és ennek következtében nem állt meg az idő körülöttem. Valami hasonló kamut engedett meg magának a gyártó később a nyuszis puffasztott rizzsel is. A naivabbak simán bevették, hogy a csokis reggeliző pehelytől a tej majd kakaóvá változik, de mint tudjuk ilyen, vagy legalábbis hasonló csoda maximum a Bibliában történhet meg.

Eleve az is a valóságtól elrugaszkodott kép, hogy a gyerek minden reggel egészségtudatosan kukoricapehellyel és hozzá öntött friss tejjel kezdi a napot. Először is nem gyerek, hanem a szülők, másodszor nem reggel, hanem egész nap, harmadszor meg nincs mögötte tudatosság, csak ha már a konyhában jár az ember, harap valamit.

Nos, ha szemet hunyunk a felsorolt kis bakik felett, be kell vallanunk, hogy tökéletes nassolnivaló rejtőzik a legtöbb reggelizős termék dobozában. A kínálat folyamatosan bővül, a csirke elavul és jön a majom, kutya, medve. Mégis, mi az, amit ma gabonapehely néven be tudunk szerezni a hiperekben és mi mennyire jó? Gabonapelyheket teszteltünk a Hiperárak Tesztcsapattal. Csokisat, azt szeretjük.

Kóstoltuk magában – ugye ebben a formájában fogy a leginkább – tejjel nyakon öntve és tejben ázottan is. Az egyes szempontokra maximum 5-5 pontot adott mind a hat csapattag.



Cerbona Disney Csokoládé Gabonagolyó: mindenképp erős közép, de protekciós, mert volt a dobozban verdás matrica. Ez kicsit hasonlít arra a megoldásra, mellyel a meki játékokkal egy csomagban sózza rá a gyerekekre az eladhatatlan termékeit.

Nesquik Reggeliző pehely: egész jó ez a nyúlbogyó. Ne gondoljunk arra, hogy mit, illetve minek a koppintását esszük és elégedettek leszünk.

Chocapic csokiízű gabonapehely: hajmosáskor a véletlenül szájba került, de már habos samponra hasonlít a csokibevonat íze. Ami pozitívum, hogy nagyon rogogós.

Emco Biskiti csokoládés gabonapehely: aki szereti a lisztet magában, az a liszt áránál jóval többért vehet ilyet is.

Kellog's Chocos gabonapehely: ő lett a befutó, igaz, hogy kicsit drágább a többieknél, viszont minőséget kapunk a pénzünkért. 

A teszt lezárultával megosztanék még egy fontos gondolatot. Ha a tejet este lefekvés előtt isszák és csakúgy, mint mindenféle étel, ami telítettséget okoz álmosít, akkor miért reggelire kell ezeket a pelyheket enni?!

Hol a legolcsóbb a gabonapehely?

 

- Vlagyik - 


 


1 komment

Címkék: teszt árak elemzés ár tesztek gabonapehely árösszehasonlítás biotej hiperárak árkörkép tesztcsapat biotej teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr702823495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.04.14. 16:05:33

Azért reggel, mert ez valamikor kása volt. Az északi népek zabáltak kását reggelire. Ez meg annak a leszármazott unokája. Gabona és pehely. Vagy qkorica. Kissé hormonzavaros és degenerált, mint a Buddenbrook-ház leszármazottai, de a hagyomány fontos. Azóta számos dolog van, ami a kása helyett reggelire +ehető, de ez mint toposz tartja magát az angol-szász népségek körében for breakfast.
De mivel ők most a világ leaderjei el is terjedt, mint reggeli étel. Marketingolva, újravcsomagolva, pelyhesítve, tejbe.

Szerintem kifejezetten gusztustalan, amikor szétázik.

Egy dolgot tudok csak felhozni mentségére, a viszonylag nagy kalóriabevitel lehetőségét.

Megesett velem, hogy Ooroszországban náztem, ahogy a nap felkúszott az égre és nagyon hideg volt. De mint kultúridegen, nem is fogyasztottam kását reggelire, de még gabonapelyhet sem. Aztán alig voltam kint fél órát a -20 fokban, amikor beláttam tévedésem. Olyan mértékben kirántja a vérből a cukrot a hideg, hogy ájulás környékére lehet fázni. Ez jó lecke volt. Másnap reggel ott álltam a gásztinyica éttermében a sorban a tányérral és a kanállal, vártam a kását és a különböző gabonákat, hogy betoljam az orrom alá. Abban a klímában ha reggel nem lapátolsz be 2000 kalóriát, akkor esélytelen vagy ebédig megélni. (Vodka nem jó, mert dehidratál nagy mennyiségben és attól még jobban fázol).

Összegezve: kimondottam tré kaja, emberi fogasztásra éppen még alkalmas, de hidegben nincs nála jobb.

Ajánlom még sörrel, másnaposság kezelésére.... a haverokat ki lehet akasztani vele rendesen, amikor reggel leülsz közéjük és mindenki nyafog, hogy így-úgy elrontotta gyomrát a sok ital tegnap este. Meg jajj, nagyon berúgtunk és fáj a hasunk. Te meg fogsz egy tálat, beleteszel egy marék kukorica pelyhet és rányitsz sziszegve egy hideg dobozos sört majd jóízüen belapátolod. Sokáig fogják emlegetni neved.... és nem hiszik el, hogy rendbe tesz. Pedig de!
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása