Kihez, melyik Cabernet Savignon passzol? - Teszt

 

Tesztcsapatunkról tudni kell, hogy önkéntesekből áll. Másról persze el tudom képzelni, hogy pusztán segíteni akarja a munkámat és ezért hajlandó alávetni magát a teszteknek, de mivel magamról nem feltételezek ilyesmit, gondoltam kitalálok valami inspirálót. Így született meg az ötlet, hogy a Hiperárak Tesztcsapat első vizsgált terméke valamilyen bor legyen.

A Cabernet Sauvignon tökéletes választásnak tűnt és a teszt végeztével kiderült, hogy az is! Pénteken kiosztva a borokat mosolygós, elszánt arcoktól búcsúztam el, hétfő reggel pedig kissé szűk, kialvatlan szemekkel találkoztam. Ebből csak az következik, hogy mindenki lelkiismeretes volt, nem?

Akkor lássuk a borokat!

Itt is szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a csapatunk tagjai nem borászok, véleményükkel sokkal inkább az átlagos fogyasztó tud azonosulni. De a célunk is ez!

Lássuk be, nem mindegy, hogy egy üveg bort vacsora mellé bontunk fel, vagy sokadik üvegként akkor, mikor már a fogyasztásához is segítségre szorulunk. A borkedvelő ínyenceink az előbbi módon barátkoztak az italokkal, de titkon megsúgom, hogy volt, aki az utóbbihoz folyamodott. Ezzel nincs is baj, főleg hogy növeli a teszt reprezentatív jellegét. A bohém csapattagok pedig gyorsított módszerrel fény deríthettek a bor élettani hatására is, én például szemtanúja voltam, ahogy egy asztalos brigád rövid időn belül eddig soha sem énekelt Enya számokat ad elő kánonban.
Tehát a vájt fülű csapattagok és az életüket intenzívebben élvezni akarók élményeit pontokban kifejezve az alábbi eredmény született:

 

 






Balatonboglári Cabernet Sauvignon

A tesztelt borok közül a legolcsóbb volt, épp ezért különös figyelmet szenteltünk neki. Tény, hogy vannak olyan paraméterei, melyek alapján egyértelműen tömegfogyasztásra palackozták, viszont Zsolt felhívta a figyelmünket egy erős, pozitív vonására. A négy bor közül a BB dugójának volt a legkellemesebb illata! A bor illatát, nem pedig az anyapince dohos szagát hozta magával. A bor íze egyértelműen erőteljes, nagy hátránya, hogy elnyom minden olyan kísérő ízt, ami miatt változatos lehetne.





Mátra Hill Cabernet Sauvignon

A megjelenéséből az ember arra következtet, hogy egy felsőkategóriás borral van dolga, kár, hogy ezt az illúziót egyből lerombolja a termőhely, illetve palackozási helyszín megjelölésének hiánya. Érdekes, hogy bár magasabb pontokat kapott, mint a balatonboglári druszája, a megjegyzés rovatok mégis sokkal több kritikával illették. Többen is panaszkodtak a savas jellegére és a fanyarú ízére. Ami felhúzza az a változatos ízvilág. Már az első kortynál több összetevő fellelhető benne, és egy kis szájszieszta után még kellemes utóíz is párosul ezekhez.



Teleki Villányi Cabernet Sauvignon
 
Kapott pontok ide vagy oda, egymástól függetlenül mindenkinek ugyan az a két megjegyzése volt: „Az utolsó cseppig megittuk” és „Ejj, igen jól éreztük magunkat utána”. Miről írjak még ezek után? Itatja magát és kész. Nőknek új ruha/autó/Bíró Ica Fitness DVD beszerzéséhez, férfiaknak a női kegy megszerzéséhez különösen ajánlott! Egyébként kellően száraz, testes és nagyon tiszta bor, fűszerezettségét a paprikás és erdei gyümölcsös ízek adják.




Chateau Teleki-Villány Cabernet Sauvignon
 
A barrique hordókban érlelt bor volt a női csapattagjaink kedvence. Szerintem csak azért ért el több pontot, mint az előző palack, mert a lányaink általában magasabb pontszámokkal dolgoztak. A többi vizsgált borhoz képest ez kicsit édesebb, vaníliásabb, a testes, száraz érzet eléréséhez itt többször és nagyobbakat kellett kortyolni. Beszélgetéshez kitűnő, könnyedsége miatt nem állít rögtön falhoz, megkíméli partnerünket a magvas monológjainktól. Eszter egyébként már mikor meglátta a barna vignettát megjegyezte, hogy ők gyakran vásárolják a sorozat más borait is, bizonyára ezekben sem csalódunk majd.


A borokat e hét pénteken csokikkal kísérjük le. Ezzel a kijelentésemmel biztos, hogy szereztem magunknak pár irigyest, de ha másért nem, bosszankodni feltétlenül keressék meg ők is a jövő hét keddi blogbejegyzésünket!

Hol vehetünk olcsón, jó borokat?

 

- Vlagyik - 


Szólj hozzá!

Címkék: teszt bor elemzés kosár tesztek hiperárak tesztcsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr291864532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása