A legolcsóbb és legdrágább paprikás krumpli

Vannak kaják, amikhez fel kell nőni. Melyik pulya szereti például a fokhagymát, a gombát, vagy az Erős Pistát?! Emellett van az a kategória, amihez meg öregedni kell, ide tartozik a szafaládé, a krinolin, az ilyen-olyan vagdalt hús és persze a birsalmás bableves, de erről most nem fogunk beszélni.

A szafaládéról és a krinolinról annál inkább, mert paprikás krumplit főzünk. Kétfélét is, egy nagyon olcsót és egy sznob verziót. Igaz, hogy a valóságtól messze rugaszkodott az, aki úgy gondolja, hogy az utóbbi gyakran készített fogás lenne, hisz elég furán nézne ki, ha például egy operabál büféjében kenyérrel tunkolná a szaftot társadalmunk felső párszáz embere. Viszont ha már a Traditional Ungarische Szent István körúti étteremben a gyros pitában mellett van tízezer forintos „babgulash”, akkor csak létezik mesterien elkészített „burgonya csabai-paprikás dresszigben” is.

Elsősorban az alapanyagokra utazzunk rá a mostani Hiperárak tesztben. A hozzávalókat állítottuk rajtvonalhoz, az azokból készült főzeteket nem lenne tisztességes, hisz ott az eredményekben nagy beleszólása van a humán vonalnak is. Fogtuk hát a kerekes-kockás szatyrot, felcsattogtunk egy Ikaruszra, ott három nénivel megállapítottuk, hogy minden fiatal drogos és, hogy a kikerics idén később nyílik, leszálltunk a város széli hipernél, bent pedig felkutattuk a paprikás krumpli alapanyagait. A krumpli, hagyma, paradicsom-paprika adott volt, az ezeken kívül a lábasba kerülő hozzávalók érdekeltek.

Kezdjük a kolbásszal, illetve az azt helyettesítő termékekkel. Itt nem nehéz rátalálni a két végletre. Míg az olcsó pultból kérhető, a drágábbat valóságos páncélszekrénybe zárják. A legsoványabb megoldás 395 Ft / kilós áron, lecsókolbász néven pislog ránk, hús nélkül, méterenként egy-két mócsingdarabkával. Ha tehetősek vagyunk, ezt leginkább a Pick Míves Csípős kolbásszal tudjuk a külvilágnak prezentálni, a füstös ízű, de annyira azért nem gyilkosan csípős kolbászkülönlegesség kilója 4.145 Ft.

A paprikás krumplink a beszerezhető fűszerpaprikáktól függően könnyen lehet narancssárga vagy fekete színű. Ha a 3.380 Ft / kilós Lacikonyha márkájú, csomagolása szerint 100% magyar paprikát választjuk, mexikói ételt kapunk. A Kalocsai, legdrágább fűszerpaprikát vélhetően azoknak a honfitársainknak szánják, akik úgy gondolják, hogy őrölt paprika csak nálunk létezik, ezért külföldi ismerősöknek ezt viszik magyar kuriózumként. Most őszintén, nekünk hogy esne, ha kapnánk külföldről egy csomag díszesen csomagolt zsemlemorzsát, meg hozzá a magyarázatot, hogy mi ez és hogy kell megfogni? Ha mégis kitartunk a márka mellett, 6.875 Ft-os kilós árral számoljunk.

Ételízesítőből a Virgin ajánlja legolcsóbban a portékáját, 745 Ft / kilóért. Ez főleg só, ilyen-olyan színezék és kukorica, de uborka illata van. Legdrágább a Natúr Vega-mix, ami nem az étrendjükből húst nélkülöző emberek disco-slágerlistájának vezető száma, hanem egy bio ételízesítő. Nincs benne só, az illata pedig a tanyasi húslevesre enged asszociálni. A 3.540 Ft-os kilónkénti ár egész jó, ha azt vesszük, hogy nem sót, hanem szárított zöldségkeveréket veszünk.

Tehát, ha elvonatkoztatunk a paprikás krumplihoz szükséges zöldségek helyenkénti eltérő árától és a fogás nagyobb költségvonzatát adó többi hozzávalót nézzük, kijöhetünk 399-Ft-ból is, de 3.089 Ft-ot is a boltban hagyhatunk. Persze nem csak az árban, a hozzáadott értékben is látható különbség van, az ízekről nem is beszélve.

Hol a legolcsóbb
- a
kolbász?
- az
őrölt paprika?
- az
ételízesítő?

 

- Vlagyik - 


Szólj hozzá!

Címkék: teszt árak elemzés ár tesztek paradicsom paradicsomszósz párizsi árösszehasonlítás hipermarketek löncshús hiperárak árkörkép

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr982877409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása