A sorban állás jutalom! - Kasszateszt

A pénztár melletti polcról való vásárlás olyan, mint a Győzike show. Mindenki tudja, hogy bő ultrás vízzel mossák az agyát, mégis bele-bele fut. Utána meg letagadja.

A városi legendák korában nem csoda, ha már egy kisiskolás is tisztában van vele, hogy a kasszák melletti polcon rátukmálós termékek vannak kihelyezve. Olyanok, amiket ritkán írunk a bevásárló listára, nem járjuk be értük az óriási hipereket. Ha csak az egyik leggyakrabban kihelyezett terméket, a gumicukrot vesszük, gondoljunk bele, hányszor esett meg velünk, hogy gyöngyöző homlokkal hívtuk sorra az áruházakat, hogy „Van-e még abból a többméteres nyúlós, olvadós, kegyetlenül savanyú rózsaszín abroncsmartalékból?” Na ugye, hogy egyszer sem! És hányszor írtuk a panaszkönyvbe, hogy bár kint volt a címkéje, mégsem találtuk a tölcséres fagyinak álcázott, de valójában hevenyészet mikrofonként funkcionáló, alján színes cukorkával töltött kínai plasztikcsodát?

Egy édességipari cég képviselője szerint a kassza melletti polcról vásárlásnak szimbolikus jelentése van, az innen levett termékekre jutalomként tekintünk. A jól végzett bevásárlásért úgy gondoljuk, hogy megérdemlünk valami csekélységet, egy kis marcipánt, egy csokit, egy üdítőt, egy borotvát. A legtöbb helyen óvszer is beszerezhető, a mellette lévő polcon cigaretta, utalva a kronológiai sorrendre. De egyes helyeken akad a vállalkozó kedvűeknek zsákbamacska, ami ébresztőóra és rádió szerelméből született híradástechnikai öszvérként jelenik meg, de valójában egyik funkciót sem tudja nyújtani az elvárt minőségben.

A szokásostól eltérő módon most nem teszteltünk, illetve ez így nem igaz, hisz annak jártunk utána, melyik hipermarket milyen ügyesen használja ki a kasszazóna lehetőségeit. Sunyi módon bementünk mind a négy hazai hipermarket lánc egy-egy boltjába, nem vettünk semmit, csak figyeltünk.

 



Auchan:
Rágógumi, csoki, borotva, ceruzaelem uralta a polcokat. Furcsa logika, de úgy gondolták, hogy akinek nem kell ceruzaelem, annak biztos azért nem kell, mert van újratöltős akkuja. Hát a biztonság kedvéért egy 220V-os akku töltőt is kitettek. Ami okos húzás, az az antibakteriális kéztörlő és fertőtlenítő folyadék, végtére megtanultuk, hogy a készpénz és a bevásárlókosár nem épp laboratóriumi körülményeket képviselnek.

Tesco:
Itt is a rágó, a ceruzaelem és a borotva a húzó ág. A piromániában szenvedőket egy polcra sűrített mennyországgal örvendeztetik meg, van öngyújtó, kisgyufa, nagygyufa, farmeron begyújtható. Ja, meg fenyő alakú, de kókusz illatú autós illatosító és citrom szagot árasztó visszapillantóra függeszthető maci.

Cora:
Nagyjából ugyanaz, mint az előző helyeken. Ami újdonság, az a többféle energiaital, persze nem tudni, hogy a fáradt vásárló torkának hűsítését, vagy a gyorsabb kasszán történő áthaladást hivatott szolgálni a koffeinbomba.

Spar:
A gumicukrok versenyeznek a szatyrokkal. Gumicukorból egy zacskóba került kólásüveg és krokodil forma, szatyorból sima nagy, kicsi papír és hobó szatyor is. Az a fajta, ami a piacosok kedvence, nincs zsibvásár Spáros szatyor nélkül.

Az a hír, miszerint a pénztár közelében lévő termékek drágábbak, természetesen nem igaz. Ha túljutunk azon, hogy mi látjuk a dolog mögött a rafinériát és eleget dicsérgettük magunkat amiatt, hogy minket nem lehet lóvá tenni a várakozás közben ártatlanul ránk bámuló csoki hegyekkel, akkor jutalomként nyugodtan vegyünk le egy szeletet…

 

- Vlagyik - 


 


3 komment

Címkék: ajándék elem csoki energiaital rágógumi hipermarketek ceruzaelem elem teszt ceruzaelem teszt rágógumi teszt energiaital teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr562762566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NPC 2011.04.01. 14:48:31

A cikk a legjobb!:)
Az Auchan egyik olyan termékét gyártom, amit főleg az esős, latyakos idő beköszöntével szokás vásárolni; ezzel szemben feltűnt nekem, hogy mindig akkor fogy jobban, ha kzeledik a napos idő és az emberek vidámabban mennek beszerző körutakra...

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2011.04.01. 14:53:11

@NPC: Gondolom nem esőkabátot gyártasz, hanem valami nagyon hasonlót... :)

NPC 2011.04.01. 15:44:10

@Vlagyik: Lábtörlőre teszek mintát. Tudom, hogy nem váltom meg vele a világot, de ebből élek... Talán feltűnt már, hogy pofátlan módon egyre több új minta kerül forgalomba és már nem csak a "HELLO" van; akár a megrendelő megkérdezése nélkül is.:) Azért bővítem a választékot, mert ebből kell élnem és hátha...
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása