A legolcsóbb túró rudi a legjobb? - Túrórudi teszt

Kishitűen azt gondoltam, hogy ha csak fél túró rudikat fogok teszteltetni a Hiperárak Tesztcsapattal, már akkor is csomó maradékot és csoki, illetve túró törmeléket kell kihajítanom, ami ugye fáj. De csalódnom kellett. Befaltunk fejenként ötször fél rudit és a szervezetünk inkább ráállt az evése, minthogy megunta volna azt. Éhesek maradtunk.

A ruditeszt ötlete egyébként a „Szirok” nevű orosz-német koprodukcióval készülő hazánkban csak kevés helyen kapható, import túró rudi kóstolásával jött. A magyar rudival relatíve olcsón el lehet hallgattatni egy bevásárláskor nyűgössé vált gyereket, ez a külföldi kivitel viszont programot biztosít egész délutánra akár egy meglett felnőtt szervezetnek is. Ha a pöttyös az igazi, akkor ez a csíkos egy szteroiddal pumpált hormonkísérlet. Már megemelni is problémás. Volt vagy egy fél óra, míg egy üveg vízzel öblítve minden egyes harapást elfogyasztottam az egyébként tenyérnyi produktumot. Aztán csak tudatlanul bámultam magam elé, mint mikor apró pénzért sikerült last minute horvát utat vennem és nem tudtam, hogy a svéd asztal esetében nem feltétlenül illetlenség bármit is otthagyni abból, amit az asztalon találsz.

No, de kanyarodjunk vissza a túró rudihoz, amiről már tudjuk, hogy nem hungaricum és feledhető tápértékű, nem úgy, mint a hazai termékek általában. Meg már nem is feltétlenül túró rudi, bár úgy hívja, a Danone például hanyagolja a rudiból a túrót és vannak gyártók, akik ezt az alap tejterméket barnán vagy épp feketén képzelik el. Nem álltunk neki ezekkel kísérletezni, a célunk sokkal inkább az volt, hogy megtaláljuk a hagyományos túró rudira leginkább hajazó, ma kapható natúr édességet.

A hiperekben öt különböző márkaterméket találtam, ezekre kóstoltunk rá. Mind a hatan maximum 5-5 pontot adhattunk minden egyes szempontnál, így alakultak ki a táblázatba foglalt eredmények. Vakon teszteltünk, nem mi voltunk vakok, a rudik voltak meztelenek.



Milli Rudi Natúr

A legolcsóbb és legjobb a társaság szerint. A túró jó zsíros, ez kell a magyarnak! A csoki réteget nem vitték túlzásba, de nem is baj.



Mizo Túró Rudi Natúr

A csoki finom, a túró nem nagy élmény. Aki szereti leenni a rántott húsról a bundát, a pogácsáról a sajtot, a rudiról a csokit annak lesz pár jó pillanata, ha e mellett dönt.


Danone Milka Super Rudi

Az elnevezés és a termék is elég hi-tech. Ennek vajon, mi lesz az utódja? Extra-ultra-multi Rudi? Mivel nem tudták a tesztelők, hogy Milka csokit esznek, nem is értékelték túl. Így, hogy nem volt rajta a lila csomag, nem is ízlett annyira.



Pöttyös Túró Rudi

No comment. Mindenki ismeri. Viszont nem biztos, hogy mindenki kóstolta már úgy, hogy össze kellett hasonlítania egy másik rudival. A Pöttyös így szemlélve kicsi száraz, nem túl intenzív ízvilággal. A csokija viszont utánozhatatlan, jó ropogós.


Sole Update Dessert

Írhatok én arról, hogy maradjon a kaptafánál, két izével egy lovat, fogadja el, hogy tornatanár, nem pedig chéf, de nem is ő sűti-főzi az update rudit. Hogy mondjak jót is, a csomagolás csinos, jól bontható és ellenáll a fénynek.

Mi a konklúzió? Nagyon utópisztikus. A legolcsóbb a legjobb, a Pöttyös az igazi, a Szirok pedig nem ez a kategória. Jó tanács a végére: nyáron a rudikat tegyük fagyasztóba, zseniális jégkrém varázsolható belőlük!

Hol lehet olcsóbban túró rudit kapni?

 

- Vlagyik -


5 komment

Címkék: teszt árak elemzés ár tesztek túrórudi árösszehasonlítás hiperárak árkörkép tesztcsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr462687557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyedinick 2011.02.24. 15:42:43

Csakis a Pöttyös, abból is az étcsokis, natúr. Minden más tilos, ha megveszem büntetése(m) az, hogy a hűtőben fog megromlani érintetlenül.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.02.24. 16:13:13

tanulságos! tanulságos! nem az első eset, hogy a piacvezető termékről kiderül, hogy nem a legjobb. vagy másképpen: a többiek között is vannak legalább olyan jók... :))))

194408 2011.02.28. 08:25:05

én a legjobb túró rudit Moszkvában ettem.Örömmel találkoztam az orosz élelmiszereket árusító ARBAT
boltokban a rudikkal,több ízben kapható.Igazán édes,igazán vaniliás,igazán málnás stb.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.02.28. 09:27:05

Köszönet a tesztelőknek!

Mondjuk, talán be lehetett volna vonni a kóstolgatásba a Kockás Rudit is - már csak a név miatt is, Pöttyös vs. Kockás, ugye -, ez a szegmens legújabb szereplője, igen nyomott áron kapható ISP üzeltekben. Kíváncsi lennék, milyen eredményt érne el a összevetésben...

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2011.02.28. 09:30:37

@Zébácsi: Kockás rudi???!!! Nagy ötlet! :D De valljuk be, ilyen névvel sosem lesz piacvezető... Hiperben még nem találkoztam vele. Zébácsi, Te konkrétan hol vetted?
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása