Elsőként teszteltünk ceruzákat

Egy városi legenda szerint volt nagy döbbenet, mikor a boldog amerikai űrhajósok első űrutazásuk élményét papírra szerették volna vetni, de nem volt mivel. A magukkal vitt toll gravitáció híján ugyanis maximum a másik papírgalacsinokkal való irányított köpködésére volt alkalmazható, de mire feljutottak a sztratoszférába, addigra már kinőttek ebből. A fent is tökéletesen fogó tollat közel 10 év kutatás és fejlesztés után, dollármilliókból sikerült előállítaniuk. A csúcstechnológiával működő pennát felajánlották megvételre az orosz kollégáknak is, mire azok közölték, hogy ceruzát használnak.

Ez persze csak egy mítosz, a valóságban sok bonyodalmat okozna az áramot tökéletesen vezető grafit és a gyúlékony fa. A ceruza ettől függetlenül egy nehezen überelhető találmány, íráson és rajzoláson kívül jó rágni, hallójárat karbantartására teljesen megfelel, vakarózni is lehet vele, sikere jelzi, hogy nehezen félbehagyható kényeztetésről beszélünk. A legfontosabb azonban, hogy minden gyereket motivál a frissen vásárolt, érintetlen taneszköz, egészen addig, amíg használni nem kell.

 

Bár, a Hiperárak Tesztcsapata a motivációt már másban látja, úgy döntött, hogy ceruzát fog tesztelni és útbaigazítja a tanszerpolcok között tévelygő szülőket. E heti bejegyzésünkben HB-s grafit ceruzák tesztje következik.

Stabilo
A Schwanhausser Industrie Holding GMBH & Co. KG. vélhetően jól járt a Stabilo rövidítéssel, tömegesen biztos nem kértek volna a boltban „svanhauzerindasztriholding…. ceruzát”. Olcsósága ellenére tökéletes, rágása hagy némi tápértékben szegény lakkot a gyerek szájában.
Darabára: 56 Ft

ICO – Koh-i-noor
Az új, mártix-nyomtatóval készített minimál dizájn nagy őszinteségre vall. A világkiállításokon többször elismert ceruza ugyanis elég gyatra minőségű. Nem fog, nagyon kemény. Előnye, hogy könnyű, hátránya, hogy ez nem előny.
Darabára: 62 Ft

Herlitz
Valaha státuszszimbólum, sőt vagány dolog volt olyan tanszerrel rendelkezni, ami nem szlovák. Egy Herlitz márkájú radírral bárki az osztály bikája lehetett és helyet követelhetett a háromszögre hajtogatott intim levelekben. Most is bártan vehetünk a gyereknek ilyen márkájú tanszereket, mi viszont próbálkozzunk ma már más eszközökkel…
Darabára: 65 Ft

BIC - ECOlutions
Lenyűgöző jelenség, mikor egy ceruza hajlong, de azért hamar megunja az ember. Az írás kalandos élményét pedig ettől a cerkától ne várjuk, egyrészt mert nem hagy nyomot maga után, másrészt mert nyikorog a papíron, ami csak szimplán idegesítő. Gazdaságos megoldásnak nem mondanám, már az első perctől kezdve mindenkit érdekel, hogy meddig hajlítható.
Darabára: 75 Ft

Maped – Black peps
Valami miatt drágábbak a háromszög keresztmetszetű ceruzák, feltehetően csak azért, mert modern arculatot képviselnek. A Maped szép, jól fog, amorf formája miatt a hegyezése több izomcsoport összehangolt munkáját követeli.
Darabára: 110 Ft

Faber – Castell – Grip 2001
Végre egy gyártó, aki odafigyel a ceruzával dolgozó emberek testi épségére! Végre valaki, aki biztonsági pontokat helyez el a szerszám oldalán, garantálva ezzel a teljes tapadást és elkerülve a ceruza leejtéséből származó, csúnya baleseteket! A világ első ceruzagyára óvó gondoskodása azért nem egy olcsó mulatság. Ettől függetlenül jól fog és nehezen kopik, paradox helyzet, de így van.
Darabára: 400 Ft

Tehát, Kedves Szülők, lehetnek innovatívak, mint az amerikaiak és konszolidáltak, mint az oroszok, lényeg, hogy a szép tanszerek kötelességérzetet keltsenek a lurkókban. Nagy különbségek nincsenek, legjobb talán, ha a gyerek is ott van tanszervásáron és ő maga választ.

 

 

 

- Vlagyik


5 komment

Címkék: teszt elemzés ceruza tesztek árösszehasonlítás hiperárak tesztcsapat ceruza teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr412204029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.08.09. 09:12:18

Ha már városi legenda, akkor hasonlóan nagy talány, hogy az orosz карандаш vajon a francia Caran d'ache szóból lett vagy fordítva volt, a svájci márka vette fel (némi humorral) az orosz szót márkanévnek?

Én a Faber Castellre szavaznék, mert ezekkel írok már évek óta és nagyon jók. Érthetetlen számomra, hogy a suliban a HB verziót kérik a tanárok, pedig a keményebb H jelzésű ceruzákkal jobban lehet írni! Nem - vagy csak nagyon kicsit - maszatolja a kéz írás közben a papíron! Balkezeseknek ez extra előny! A HB és B jelőek puhábbak, ami inkább a rajzolásnál előny.

Említenék még két lehetőséget az alternatív ceruza használatra! A jól kihegyezett ceruza kiváló önvédelmi fegyver is. A második szintén orosz eredetű, hamár ebbe a kontextusba ragadunk. Olvastam egy kiugrott orosz kém memoárjában, hogy a ceruza az egyik legjobb vallató eszköze volt a KGB-nek. Ha gyorsan kellett az "eredmény" mindig kéznél volt az asztalon pár darab. A ujjak közé kell illeszteni három darabot, szigorúan a nagy középső izületekre, egymás alá, majd erősen összeszorítani az egész kezet. Ha jól csinálják annyira fáj, hogy igen behatárolható lesz azon dolgok száma, amit ott helyben nem igérsz meg azonnal.

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2010.08.09. 09:14:02

@jzs: Gyanús vagy te nekem... Honnan tudsz ilyen sztorikat???!!!

Egyedinick 2010.08.09. 09:33:57

A H-s ceruza nem látszik, annyira kemény, hogy szinte nem is fog, én nem szeretem. Én a puhább, pl BB-s ceruzákat kedvelem.

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2010.08.09. 09:38:28

@Egyedinick: Egyébként én is a puhábbat preferálom. Rajzszakosként feszt azt hallgattam, hogy a jó cerka 6B-nél kezdődik. Hát, ki mire használja... :D

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.08.09. 11:05:33

én csak olvasok.... :)

a H-s ceruza látszik! a 4H-s már valóban papírfüggő....
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása