A tészta éke - Paradicsomszósz teszt

A paradicsom valójában krumpli. Akármilyen meglepő is, ez így van, a burgonyafélék közé tartozó növény. A paradicsom konzerv meg nagyrészt sárgarépa, ugye, ez így már nem is olyan megbotránkoztató?

Pedig az igazi olasz paradicsomszósz a paradicsomon kívül sok mindent nem tartalmaz. Eredeti recept szerint kell bele sok paradicsom, kevés olívaolaj, hagyma, só és bazsalikom. Répa nem. Megnyúlt bogyójú paradicsomot kell olívával és egy egész fej egyben hagymával főzni minimum másfél órán át, a friss bazsalikomlevelet a végén kell beletenni. Ha sikerül egy teltkarcsú, morcos asszonyt a fazék mellé állítani úgy az igazi, ő hőbörög, mi meg okot adva rá gurítunk pár grappát.

Az eredmény sűrű, héj, mag és répamentes szósz lesz, kicsit fanyar, az ilyet ma édes-savanyúnak hívják. Nem olyan sápadt és nem is olyan vörös, mint amilyen a püréből készült forma, vagy amilyet befőttes üvegbe töltve árulnak. Ezek paradicsomtartalma sajnos csak annyira hiteles, mint a dolby surround felirat a táskarádión.

Miután beszereztem a hiperekben kapható összes márkás szószt és elolvastam az összetevőiket, volt nagy hőzöngés. A paradicsom kocka és sűrítmény aránya egyes gyártóknál alig érte el a 40%-ot, azonban volt bennük zellertől kezdve répa (már megint), citromlé de még petrezselyem is. Viszont mindenki megérdemel még egy esélyt, hát kibontottuk és a Hiperárak Tesztcsapattal leteszteltük őket.

Szokás szerint maximum 5-5 pontot adhatott mind a hat csapattag az egyes szempontokat értékelve.



Globus Bolognai mártás
A legolcsóbb, jó magyaros. Akár kaphatott volna lecsó feliratot is, ahhoz viszont túl pépes. Érződik benne a kalocsai paprika, a makói hagyma. A felszínre bukó pacaldarabkákkal nem futottam össze, de azok is beillenének a képbe.

Dolmio Bolognese Classico
Azért ez sem olasz. Valami miatt a hollandokat csakúgy, mint minket magával ragadta a mediterrán temperamentum és itáliai ízek utánzása lett a legfontosabb elfoglaltságuk. A Dolmio-t és a Bertolli-t is ők főzik be, mindkettő olajosabb a megszokott olasz szósznál.

Knorr bolognai szósz
Praktikus megoldás kétfogásos ebéd elkészítéséhez. A bolognai spagetti egy részét félretesszük, a másikat nyakon öntjük némi forró vízzel és máris kész a húsleves metélttel, sárgarépával, zellerrel. Tökéletesen illik a porlevesgyár instant termékekhez fűződő elkötelezettségéhez.

Bertolli
Hát, igen, a hollandok…

Barilla Basilico
Hogy melyik termék nyerte meg igazán a társaság tetszését, azt abból lehet leszűrni, hogy búcsúzáskor taktikázás alakul ki a hazavitele körül. Mivel a kedvezményezettek sorában hátul állónak ítéltem meg magam, ezért úgy döntöttem, hogy a döntésképtelenségre hivatkozva addig kóstolom a szószt, míg el nem fogy. Nos, ilyen mocsok dolgokra is hajlandóak vagyunk a jóféle harapnivalóért.


Kapcsolódó receptek:
Zöldbabfőzelék paradicsomosan
Szalonnás zöldbableves
Töltött paprika

Hol a legolcsóbb a paradicsomszósz?

 

- Vlagyik - 


 


2 komment

Címkék: teszt árak ár tesztek paradicsom tészta paradicsomszósz árösszehasonlítás árkörkép tesztcsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr602725246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.03.10. 14:53:43

én olajban felmelegítek préselt fokhagymát és karikára vágott oliva bogyót, aztán öntök rá egy üveggel a fentiek közül, inkább a bertollit vagy a barillát szoktam bazsalikomos változatban. aztán kevergetem, melegítem és a végén vágok bele bazsalikomot. mindig frisset. aztána tésztéra öntöm és reszelt edámi jön a tetejébe.... így elég türhető!

de a szószok pirítósra is jók. akkor meg lehet bátran fűszerezni.

Egyedinick 2011.03.10. 14:55:56

Sima paradicsomszószt szoktam venni, amit úgy ízesítünk, ahogy tetszik. Van pár termék, amiben nincs más, csak paradicsom és só, semmi tartósítószer, azt használom.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása