Körcikk alakú kocka - Kockasajt teszt

Az élet nagy kérdései közül - Ha van borsodi sör, miért nincs sörsödi bor?, Ha új bumerángot kapok, hogy dobom el a régit?, A kockasajt miért háromszög alakú? - az utolsót emelném ki, mert talán ez az, aminek az elhúzódó megfejtése áttörhetetlen gátat szabhat egy egészséges testi-szellemi egyéniség kifejlődésének.

 

 

Gondolom, nem nehéz ezt követően kitalálni, hogy a Hiperárak Tesztcsapatot a kockasajt kérdéskör foglalkoztatta legjobban az előző blogbejegyzés óta. Bár előre láthatóan a háromszög-forma okára nem biztosíthatott komolyabb megfejtést az, ha megkóstoljuk a sajtokat, de azért megvettünk és megkóstoltuk. Bátorságunk folyománya, hogy most már nem csak mértanilag vagyunk összezavarodva, de azt se nagyon értjük, hogy a csárdást táncoló párocskával csábító készítmény íze miért feleltethető meg teljes mértékben a mackó-szimpatizánsok kedvenc sajtjának ízével.

Nos, törekedjünk a tisztánlátásra. A kockasajt feltehetően a kockától már csak eggyel bonyolultabb téglatest alakú termékről, az első Mackó sajtról kapta a nevét. Azt, hogy ezt milyen megfontolásból állították elő, senki sem tudja. Az ömlesztett sajtnak – ez a hivatalos megnevezése - előnye nincs, hisz ragad, nehéz kicsomagolni, tele van „E vitaminnal”, ráadásul nagyjából annyiba kerül, mint amiből csak 10-50%-ot tartalmaz - egy középkategóriás trappista hasonló befektetést követel. Haszna a praktikus tulajdonságai közt keresendő. Nehezen romlik és mivel egyszer már kiolvasztották, nem ontja a zsírt, ha egy hosszabb út során a táskánkba kényszerítjük. És, hogy további pozitív gondolatokat is közvetítsek, egész egzotikus ételeket készíthetünk belőle!

Három gyöngyszemet szeretnék a Kedves Olvasó figyelmébe ajánlani:

  1. Kockasajt fondü
  2. Pikáns sajtkrémleves
  3. Rántott kockasajt

Mielőtt bármelyiknek is nekilátnánk, javasolt áttekinteni a szokásos táblánkat, melyben a lehetséges alapanyagokat osztályoztuk. A megszokott módon, 6 csapattag értékelt, maximum 5-5 pontot adva szempontonként:

 


Ha sikerült választanunk, lássuk, melyik fogást, hogy készítsük el:


Kockasajt fondü
 
Hozzávalók 4 főre:
-         Egy doboz natúr kockasajt
-         Egy doboz edami ízű
-         3-4 kocka sonkás ízesítésű
-         1dl száraz fehér bor
-         5cl konyak
-         1 gerezd fokhagyma
-         Fűszerek: fehérbors, szerecsendió
-         Toast
 
 
A fokhagymával kikent fondü-tálba összeöntjük a bort és a konyakot, majd a koktélt megfűszerezzük. Forrásig melegítjük, majd nekilátunk beletördelni a kockasajtokat. Folyamatos keverés mellett masszát készítünk, amit a toast kenyerekkel kanalazunk ki.
 
 
Pikáns sajtkrémleves
 
Hozzávalók 4 főre:
-         2 doboz natúr kockasajt
-         2 doboz joghurt ízű kockasajt
-         2 dl tejszín
-         3 gerezd fokhagyma
-         Friss snidling
-         Őrölt feketebors
 
 
Az összetevőket a snidling kivételével összeturmixoljuk és hűtőbe tesszük. Egy-két óra „érlelődést” követően porciózzuk, a tálalásnál apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Toastot szervírozunk hozzá.
 
 
Rántott kockasajt
 
Tulajdonképpen azonos a hagyományos rántott sajttal, de leginkább a rántott camembert-re hasonlít. Egész egyszerűen panírozzuk be a kockasajtokat liszttel, tojással, prézlivel és bő olajban süssük ki. Kísérletezzünk a különböző ízesítésű sajtokkal!
 




Ha döntenem kéne, hogy milyen módját válasszam a kockasajt elpusztításának, én személy szerint a joghurtos rántott kockasajtot választanám áfonya lekvárral. Viszont tény, hogy a leggyakoribb felhasználása még mindig a táskából előkotorászással és kiflire kenéssel kezdődik...

 

 

- Vlagyik -


2 komment

Címkék: teszt elemzés ár tesztek sajt árösszehasonlítás kockasajt árkörkép tesztcsapat kockasajt teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr312053702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tirtikka 2010.07.12. 08:51:33

hm. azok a sajtok nincsenek is a listán, amiket szeretik. az első helyen lévőt meg nem is ismerem. majd most jól utánajárok.

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2010.07.12. 13:53:21

@tirtikka: Igazság szerint ezeknek a sajtoknak van a legnagyobb forgalmuk és mivel ezeket veszik a legtöbben, úgy gondoltuk, hogy ezeket érdemes összehasonlítnai. Viszont, ha tudsz ajánlani olyat, amit érdemes még megkóstolni, kérlek oszd meg az olvasókkal, hátha szívesen kipróbálnák!
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása