Virsli teszt

A „Veszek ebédre vásárfiát” kicsit kannibalitsa, a „Kérsz egy lacikonyhát?” meg olyan King Kong-os. Mégis tudom, miről van szó, viszont mikor először kínáltak nekem szilveszterkor Falni jó-t, akkor bevallom, zavarba jöttem. De egye fene – gondoltam – az előző két példából kiindulva a Falni jó szlogen csak nem a Béres Alexandra Ellentábor dogmáit tartalmazó videokazetta címe. Nagyon nem az volt, csupán mezei virsli.

De mit keres a virsli folyton a szilveszterre szánt szatyorban, a pezsgő és Unicum mellett? Ha a lencséből indulok ki, az alakja a pénz, a vagyon iránti vágyra utal. A virsli szimbolikus aspektusát most hanyagolnám, másban keresendő a létjogosultsága. Feltehetően azért jelent átmeneti megoldást az ünneplő társaság éhségére, mert elkészítése nem nagyobb kihívás, mint szeletelt kenyérből vajas karéjt kenni, a forró vízzel ittasan játszadozás mégis rejt magában némi kalandot. Ráadásul a szilveszteri bulit szervező áldozatnak sem csak a renoválás marad másnapra, mivel mindenki vitt magával egy dömpernyi virslit, minimum egy évre elegendő fagyasztanivaló marad egy ilyen buli után.



Hogy egyszerű legyen eldönteni, mi megy szilveszterkor a fazékba és mi a mélyhűtőbe, megvettük a hiperekben így év végén kínált virslik közül a márkásabbakat. Ahogy az már a Hiperárak Tesztcsapattól megszokott, most is tesztkörülmények között vizsgáltuk ezeket, a tapasztalatainkat pontokkal (1-5-ig, osztályzattal) demonstráltuk. Mivel mind a hatan másképp főznénk a virsliket, abban állapodtunk meg, hogy 5 percet kap minden versenyző a forró vízbe merülve, utána tálaljuk.



Orsi Baromfi Virsli:
Nem okozott akkora élményt, hogy egyből postoljuk a facebookon, de ahhoz képest, hogy a legkevesebb pontot szerezte, nem volt rossz. Nem egy hétköznapi virsli, a műbél csomagolás végein kiszoruló anyag közrejátszásával kézisúlyzó alakját ölti magára.

Zimbó Csemege Roppanós:
Marokra fogva megfenyegethetünk vele bárkit, akkora. Ezt annó krinolinnak és szafaládénak hívták, most roppanósnak. A színe és az íze egyaránt megnyerő, bár kicsit túl van fűszerezve.

Saga Frankfurti Pulykavirsli:
Ha valaha élt volna, azt mondanám, hogy most már halott. Meg is sajnálnám, mert nem csak borzasztó sápadt, de virsli létére hullámos alakja lesz főzés után. Az íze miatt is ráfér a pátyolgatás, bár előző két versenytársához képest egész ehető.

Pick Virsli:
Nehéz eldönteni, hogy jót jelent-e, minden esetre tiszta paprika az egész. Emiatt mind az íze, mind a színe ennek a fűszernek a jegyeit hordozza magában és nincs olyan érzésünk, hogy virslit eszünk.

Délhús Roppanós Virsli:
Elkapott a nosztalgia, felelevenedtek a nyári löncshús teszt pillanatai. Ez rossz és jó is egyben. Rossz, mert akárhogy is ítéljük meg, a löncshús azért a közvélemény szerint rossz. Jó, mert ha inkább hajaz löncshúsra, mint kukoricakására, akkor van benne hús, de minimum valami állati.

Pick Békebeli Roppanós Virsli:
Az én számból nem lenne túl hiteles, ha a békebeli dolgokról nyilatkoznék, mindenesetre, ha apáink ilyen virslivel ünnepelték a május elsejét, jó dolguk volt. A szakács keze itt is megszaladt, mikor a paprikát szórta, de hamar visszafogta magát.

Lehet, hogy csak a karácsonyi hangulat miatt, de ezúttal nem lett olyan lehúzós a teszt. Legyünk akkor előzékenyek és írjuk ezt a pozitív hangvételt a hazai virslipiac számlájára!

Kapcsolódó receptek:
Kínai kel leves virslivel
Frankfurti leves
Tormás zöldségleves virslivel

Hol szerezhető be legolcsóbban az alapanyag?

 

- Vlagyik -


Szólj hozzá!

Címkék: teszt árak elemzés tesztek virsli árösszehasonlítás hipermarketek szezonális hiperárak árkörkép tesztcsapat virsli teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr482530653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása