Szezonális szobadísz - Csoki Mikulás teszt

Mindenki csinálja, mi sem akartunk kimaradni. Lemeóztuk a csoki-mikulásokat, amik ilyen tájt szinte zavarba ejtően vigyorognak ránk a hiperek polcain.

Ami már a vásárlásnál feltűnt, hogy nagyot fordult a világ. A télapó kicsit leadott, ferencjóska stílusba vágta a bajszát és a kommersz piros-fehér mezt Nestlé, Boci, Kinder feliratú dresszre cserélte. Ebből egyébként arra merek következtetni, hogy ma már el is fogynak ezek a csokik. Nem úgy, mint régen, mikor olyan ehetetlenek voltak, hogy az ember illedelmesen kitette a polcra, majd jövőre lecserélte ugyanarra, a régi meg kuka - mivel addigra lejárt.

De a külsőségeken kívül mi az, ami az anyukák szívét (Kedves Gyerekek: a Télapó szívét) egyik-másik csokifigura felé húzza? Íme pár szempont, a szokásos módon hat Hiperárak Tesztcsapat tag által, 1-5-ig terjedő osztályzatokkal értékelve:



Nem mindegy a bonthatóság! Szerencsére, ma már minden gyártó odafigyel arra, hogy gyorsan menjen a vetkőztetés és minél hamarabb a lényegre térhessen a vásárló. Fólia sem ízesíti már úgy a falatokat, mint rég, a mohó lurkókra ügyelve az első mozdulattal lejön az egész a csokiról.

Ha lenne a témával kapcsolatban bármiféle olvasottságom, bizonyára elgondolkodnék azon, hogy milyen pszichológiai magyarázat rejlik a következő folyamat mögött:

- Rácsodálkozunk, milyen aranyos egy mikulás ez.
- Kibontjuk, majd ismét rácsodálkozunk, mennyire bájos így csupa barnában is.
- Majd leharapjuk a fejét. De mindenki.

Csoda, ha egy idő múlva csökken az elhivatottsága???

A formára már kitértem, igen, lényegesen fittebb, a csomagolás mögött már nem csak egy kuglibábút találunk, tisztán kivehető minden arckifejezés. Ebben az aspektusban az összes gyártó dicséretet érdemel, persze van, aki kedves, mások flegma, kötekedős arccal képzelték el a Télapót. Illat tekintetében arra voltunk kíváncsiak, hogy melyiknek mennyire nyálcsurgatóan csokis a bukéja, nos, ebben a kategóriában is nehéz lenne egyértelmű nyertest hirdetni.

A csoki vastagsága bár nem tűnik lényeges kérdésnek, mégis az! Ha már elhitetjük a gyerekkel, hogy ez az idős ember egy éjszaka bejárja az egész világot, legalább legyenek meg a művelethez szükséges testrészei, ne legyen behorpadva itt-ott. Ha azonos mérethez nagyobb tömeg párosul az kedvező jel. Milkáék eltalálták a jó arányt, a többi csoki ugyan olyan vastagságú volt. Kézhőre a Nestlé termékei jobban olvadtak, felnőttként is maszatos lettem, hogy végezheti egy gyerek?

Nos, az íz, mint azt a neve is sejteti abszolút ízlés dolga. A tejcsokit és az étcsokit szerintem már mindenki próbálta, aki nem az meg ne olvassa a blogot, hanem kóstolja meg!

A mogyorós Bociban kicsit elégedetlenek voltunk a mogyoró mennyiségével. A sztracsatellás Télapót csakúgy, mint a Kit Kat-est, vagy a karamellást, az édes szájúaknak ajánljuk, kevésbé émelyítőnek a Kinder terméke bizonyult. A fahéjas-szegfűszegesnél hiányoltuk a forraltbor ízét, mondjuk lehet, hogy egy gyerek nem is erre vár elsősorban. Ami halál közeli élményt nyújtott, az a robbanócukros volt, egy pillanatra már azt hittem, hogy beigazolódik anyám fenyegetése, miszerint a sok ivástól a maradék agysejteim magányukban előbb-utóbb végeznek önmagukkal. Akkor is ilyen érzést képzeltem el, ropogott a tarkóm, zúgott a fejem. Tény, hogy ez a ropogós cukorka olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint az enyém.

Tehát, nehéz most egy terméket kiemelten ajánlani, tulajdonképp minden választás jó. Csak kívánni tudom, hogy a figurák ne legyenek sokáig a szoba szezonális díszei.
 

 

- Vlagyik - 


 


1 komment

Címkék: teszt árak csokoládé ár csoki tesztek árösszehasonlítás szezonális árkörkép tesztcsapat csoki mikulás csoki mikulás teszt csoki teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr112436445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.11.12. 15:06:44

A csoki mikla nem tartozik a kedvenceim közé. Néha kisebb darabokat török belőle, ha a gyerekek megkezdték. De ezeket mindig kukázzuk is pár nap után. Egyszer olvastam, hogy börtönbe meg laktanyába kiváló fedőajándék. Mert fecskendővel és tűvel tele lehet nyomni konyakkal vagy más szesszel és egy öngyújtóval megolvasztva vissza lehet zárni. Ha nem fogják kézbe az ellenőrzésnél, akkor átmegy a szesz a címzettnek. Ezt egyszer kipróbálom! Karácsony után mindig marad pár kisebb darab.... már csak egy ismerős kellen aki éppen sitten van! Szóljatok ha van ilyen! Ha augusztusban viszünk neki ilyet az gyanús lehet!
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása