Mokka, Mokka, Mokka - Kávéteszt

Először egy elnyújtott és egyre vékonyodó „neeeeee”, utána hosszú kifújás, majd ormótlan hörgés és sírás keveréke jött ki, mikor rátaláltam a „kávé” kulcsszó egyik YouTube találatára. Azért szorultam a második leggyakrabban használt kereső segítségére, mert ötletem sem volt, hogy milyen cikket lehetne kihozni a kávéból. A feketeleves történetét már lelőtték, csakúgy, mint az olasz, görög-török és magyar kávé közti különbséget. A koffeintől pörgünk, majd fejreállunk, jó, ezt is tudjuk már számtalan cikkből és blogbejegyzésből.

Viszont, a régi, magyar kávémárkák reklámfilmjeit még senki sem gyűjtötte össze. Ez pedig nagy hiányosság, mert irdatlanul megríkat! Tehát a YouTube adta az ötletet, én pedig egy kis böngészés árán olyan gyöngyszemekre leltem, amik abszolút megoldást jelentenek ihletszegény időszakomban.

A Mokka kávé reklámja generálta az isteni szikrát. Közép- és annál idősebb korosztálynak nem kell különösebben prezentálnom, a fiatalok pedig nézzenek szét a közép- és annál idősebb korosztály barkácskészletében! Na, amiben a csavarok vannak, az a Mokka doboza. Emlékeim szerint ez a többszörös újraértelmezéssel hasznosítható, barna doboz volt a termék fő erénye, a benne található brazil kávé pedig amolyan hozzáadott értéket képviselt. Ehhez jön még az a többlet, ami indirekt módon csatoltak a brandhez, nevezetesen, hogy tizen-x év múlva a TV reklámjukon röhöghet a fél világ.

 

 

A Mokkánál jóval erotikusabb vonalat képvisel a Compack Kávé Mix, illetve a Mulatt fantázianevű fekete. Nem, a tangában táncoló lányokkal való értékesítés koránt sem a modern világ egyik agyszüleménye!

 

 

 

Szintén a Compack szabadította ránk a jövőből Lima elnevezésű termékét, ami a szlogen szerint „Megjött. Itt van. És most már velünk marad!”, miután reggel az eredetijénél kicsit nagyobb méretben elúszott az ablakunk előtt.

 

 

És még ez is smafu! Az abszolút reális életkép: Csipkerózsika vergődik a málnás közepén felállított baldachinos ágyban, mely mellett egy hőmérsékletéből 100 év alatt csupán 1-2 fokot veszítő forró vizes kempingtermosz hever… De nem mesélem tovább, íme az Otthon kávé promóciója:

 


 

 

A fenti filmeken nevelkedve meglepő, de tény, hogy a mai magyar lakosság kb.80%-a fogyasztja a kávét! Ennek a 71%-a a főzött változatát kortyolja, ami ugye jóval erősebb, mint az instant változat. Állítólag, legtöbben a munkahelyünkön szokunk rá és hazavisszük az ott felszedett kultúrát.
 
De most lássuk, miket iszik a magyar! A Hiperárak Tesztcsapattal összeszedtünk pár favoritot és nekiültünk kóstolni. Természetesen rohangálás lett a vége, de ahogy arról az előbbiekben nyilatkoztam, nem akarok erről beszélni…
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igazság szerint túl nagy különbség nem volt a tesztelt termékek között és ugye, figyelembe kell vennünk, hogy a kávé pont olyan ital, amely minden ember számára más értéket képvisel és amit mindenki máshogy szeret. A pontok is azt támasztják alá, hogy a tesztelt termékek közül egyik sem szolgál ki extra igényt, valójában mindegyik azonos mértékben feleltethető meg a magyarok ízlésének. A maximálisan elérhető pontszám 300 volt ennél a tesztünknél, amihez szintén azonos mértékben közelítettek a feketék.
 
Mi a konklúzió? A „Mi kávénk” fogyasztása már a naponta ismétlődő gyakorlataink kötelező elemévé vált, hátrahagyva a gasztronómiai élményt. Nagyjából mindegy, melyiket isszuk, csak megszüntesse a hiányérzetünket. Mégis, mi az, ami miatt magasztalható ez az évszázadok óta kortyolt nedű? Beteg reklámokat készíthetünk neki!

Kapcsolódó receptek:
Kávés keksz
Kávés trüffel
Kávés csokoládéhab
Fahéjas tallérok
Nagyon kávés szelet
Kávés keksztorta
Kókuszos tekercs
Kávés-diós kocka

Hol szerezzük be az alapanyagot?
 

 

- Vlagyik - 


Szólj hozzá!

Címkék: teszt reklám kávé elemzés kosár tesztek melegital tesztcsapat kávé teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr971923924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása