Globálizált saláta - salátateszt

Régen az „étel” annyit jelentett, hogy pirított hagyma, pirospaprika, bors. Meg rá valami. Mondjuk hús vagy krumpli. Most meg ha receptet olvasok a neten a hozzávalók láttán eleinte arra gondolok, hogy eltévedtem és épp egy anyahajó modell összeszerelési útmutatóját tanulmányozom. Egyébként is, miért olvasok receptet? Régen a nők főztek, most meg akárhova kapcsolom a tévét azt látom, hogy meglett férfiemberek fröcsögő nyállal üvöltöznek egymással, mert csomós lett a vaníliasodó.

Persze, nyakunkon van a globalizáció, régen a saláta uborka volt, most meg nem adjuk alább a fetás – toastos – vörösborecetes- olivás – rukkolánál. A helyzet az, hogy nem is nagyon tudjuk. Friss, hazai zöldség tavasz elején még nem nagyon van, meg ez a böjt is bekavar, csak illik mellőzni ilyenkor a húst hússal ideológiát. Szóval, akárhogy is nézzük, rá vagyunk szorulva a mesés dél kincseire így áprilisban.

Mégis, mi az, ami rendelkezésünkre áll, ha legelni támad kedvünk? A Hiperárak Tesztcsapattal lementünk az egyik hiperbe körülnézni, milyen saláta alapanyagokat találunk.

Rukkola: nagy biznisz volt még pár éve. A sznoboknak könnyen el lehetett adni a gyermekláncfű levelét, ráfogva, hogy az akar lenni a népszerű olasz fűszernövény. Szerencsére nálam a sznobizmus anyagi okokból kizárt, így hiába bizonygatta Piroska néni a kilencedik kerületi zöldségpiacon, hogy a standja körül szálldogáló fehér pelyhes magvakat csak a szél hordta oda hozzá, ha akartam volna, akkor sem tudom megvenni a „rukkoláját”. Ez a régen ajzószerként is használt Földközi-tengernél őshonos, szerintem szalma szagú növény egyébként most is 3000-3500 Ft-os kilós áron kapható.

Madársaláta:
nem indul túl jó pozícióból, mégis csak egy gyomnövényről van szó. Utánanéztem, mégis mit fogok a számba venni. Elvileg nálunk mindenhol megterem, nap, mint nap tapossuk. Szóval még hátrábbról kezd. De fontos az olvasó korrekt tájékoztatása, ezért csak megkóstolom és elkezdem magam szégyellni az előítéleteim miatt, ugyanis egy nagyon könnyed, fejes saláta ízű teremtésről van szó. Olcsónak ez sem olcsó, 3500 Ft felett van kilója.

Batávia saláta: a korcs és a génkutyák (shar pei, yorkshire terrier, stb.) abban különböznek, hogy míg a korcsok általában egy be nem tervezett randi következményei, a génkutyák fogantatásának hátterében az a cél áll, hogy szülessen valami, ami öntudatlan, olyan, mint a plüss meg idegesítő ugatás helyett inkább csipog. Ez a növény is biztos betervezett volt, mert nagyon ínycsiklandozó kinézete van, de íze nincs túl sok. Vajon megéri a 4500 Ft / Kg feletti árat?

Retekcsíra: instant retek, retek koncentrátum. Hogy is mondjam… Egy kis csírában benne van egy komplett csokor retek minden íze és ereje. Nagyon nagy élmény! Közel 6000 Ft / Kg-ért legyen is!

Búzacsíra: mézes öntetű salátába el tudnám képzelni. Ízre olyan, mint a liszt, bár ez ugye nem meglepő. Az ára 3500 Ft körül van kilónként.

Lucernacsíra: fura, de amiből a tehenek az utolsó vacsorájukat fogyasztják, az az emberi szervezetre kifejezetten jó hatással van. Különösen a női betegségek elkerülésére használatos. Az íze semleges, az ára borsos, 9000Ft / Kg.

Brokkolicsíra: többször is megnéztem, az volt ráírva, hogy brokkoli és nem az, hogy torma. Ízre viszont tormára hajaz, otthon kipróbálom virslivel is. Illatra azért van benne némi brokkolis benyomás. 9000 Ft-os kilós áron bárki hazaviheti.

Összességében arra jutottunk, hogy drága, de egészséges hobbi a salátaevés. Illetve arra, hogy nagyon várjuk már a húsvéti sonkát.

Hol a legolcsóbbak a saláta alapanyagok?

Kapcsolódó receptek:
Reteksaláta
 

 

- Vlagyik - 


 


1 komment

Címkék: teszt saláta árak elemzés ár tesztek árösszehasonlítás szezonális hiperárak árkörkép tesztcsapat saláta teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr732804724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.04.08. 11:52:36

RETEKCSÍRA! ez szitokszónak is éppen jó! ezért megkóstolom. nekem az uborka meg a paradicsom a saláta... :) néha meg a saláta a saláta.

Általában nem eszem ilyen füveket, meg sem ismerem névről. A rukkolát éppen egy hónapja ettem vendégségben first time in my life. Körözöttel együtt került a számba és nagyon finom volt.....
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása