Kecsöpös girosz - Ketchup teszt

A ketchupról azon kívül, hogy megegyezik az aluljárókban kecsöp-ként árult legnépszerűbb „dresszinggel”, túl sokat nem tudni. Pedig kutyaharapást szőrivel módon a túl egzotikusra sikeredett pizzát vagy gyros-t arrafelé előszeretettel butítják ezzel a szósszal, aminek egyébként annyi köze van a felsorolt ételekhez, mint a szintén állandó összetevőként szereplő csalamádénak. De valljuk be, mi is sokszor takarjuk el gasztronómiai szégyenfoltjainkat egy nyomat piros csíkkal!


A ketchup szinte mindenhez jó, megmagyarázhatatlan módon szeretjük. A halandzsa nyelvet beszélő népek három legkvalifikáltabb táncosnője még éneket is zeng róla, a pár éve slágerlista-király The Ketchup song előadásmódjának bonyolultsága miatt közkedvelt téma volt óvodás és alsó tagozatos farsangokon. Reméltem, hogy az angolra fordított szövegtől felvilágosult ember leszek, de a ketchupról egy szó sem esik, sunshine, beach és dance with me a fő mondanivalója.

Tehát más forrásból jutottam ahhoz az információhoz, miszerint a népszerű szósz ük-ük-ük-ükapja a 350 éve jegyzett maláj „ketschiap” lehetett (ebből lett ketchup, majd kecsöp), de ez még aranyos tengeri élőlények péppé nyomorításából született. Az angolok már humánusabb módon paradicsomot passzíroztak és így készítették el az Európában népszerűvé vált, de rejtélyes módon ezt is az amerikaiaknak tulajdonított mártást. A mai formáját és ízvilágát a XIX. Század második felében nyerte el.

A hazánkban forgalmazott márkák között igen nagy differencia mutatkozik árban, népszerűségben meg már ránézésre is, ezért vettünk pár mintát, amiket meg is kóstoltunk. Mivel magában sanyargató élmény lett volna, natúr, íztelen taccost is kapott hozzá a Hiperárak Tesztcsapata. A pontrendszer a megszokott (1-5 osztályzat), a szempontok mások (mint, pl. a ceruzánál volt).



 

Ami a táblázatból kimaradt, viszont érdekes lehet, hogy annak sem kell félnie a ketchuptól, aki úgy érzi, hogy e nélkül is eleget mérgezi magát. Egyik tesztelt termék sem dúskál a gonosz „E vitaminokban”, a Heinz például nélkülöz mindenféle káros anyagot. A legbrutálisabb szer a módosított kukoricakeményítő, a nagy módosítás meg annyi, hogy finomabbá tették a könnyebb emészthetőség érdekében.

Meghalni tehát nem ettől fogunk, Amerika sem érdemel dádát a sok ízlésficamos gyerekért. Hőzöngő szülőknek azt javaslom, hogy válasszanak mást, ami miatt szidják a modern élelmiszereket, a ketchuppal semmi gond, elfogadható és túlzott mennyiségben sem ártalmas.

Hol vegyük a ketchupot?

 

- Vlagyik -


4 komment

Címkék: teszt elemzés tesztek ketchup árösszehasonlítás árkörkép tesztcsapat ketchup teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr882244276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.08.25. 16:43:42

Na azért a LAS KETCHUP érdekesebb, mint első látásra/hallásra tünik. Eleve nőnemben van a jövevényszó, ami nagyon mókás. (De ezzel együtt is érthetőbb, mint a franciák LA TEQUILA megoldása a spanyol El TEQUILA eredetihez képest). A nyelvi kuszaság a paradicsom hölgyeknél ötletes. Egy fazon (Diego), aki a legtömöttebb dizsibe is belóg, sörözik és a dj neki nyomja éjfélkor a himnuszt! A szeme gyanús (mert be van lőve, mint állat) és a ruhája sem egyszerű.... a refrén pedig a spanyol variációja a teve tuvudsz ivigy beveszélnivi? gyereknyelvnek.

Amúgy a név az egyik - vagy mindegyik? - hölgy édesapjára utal, aki EL TOMATE néven volt híres flamenco gitáros. És így a lányok a LAS HIJAS DEL TOMATE néven kerültek pop anyakönyvezésre. Ami paradicsom lányokat jelent = Las Ketchup.

"Mira lo que se avecina
A la vuelta de la esquina
Viene Diego rumbeando.
Con la luna en las pupilas
Y su traje agua marina
Parece de contrabando".

A szószt illetően, szerintem a HEINZ egy nagyon picivel jobb, mint a Globus és utánuk jön a többi. Majonézzel együtt nagyon jó! A kecsap amúgy nagyon alkalmas mindenféle szószokhoz, tovább lehet ízesíteni curry porral (Berlinben nagyon csinálják) és narancslével+ konyakkal is.

Az egyszerű magyar olasz cuccnak gondolja a kecsapot!. Amerikainak meg azért gondolják még sokan, mert ott kötelező kelléke az asztali dresszingeknek. Amint ezt a "Minden lében két kanál" sorozatban Danny Wilde (Tony Curtis) meg is jegyzi Lord Brett Sinclairnek (Roger Moore). Egy vacsora után, amire az angol királynőhöz voltak hivatalosak, kifejti, hogy mekkora tapló dolog Angliában a ketchup hiánya az asztalon. :)))

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.08.27. 08:46:17

Na ne szórakozzunk már,hogy a Felix a legkevésbé paradicsomos...
És azért savanyúbb,mert nincs benne annyi cukor meg cucc,mint a többiben..Meg tartósító sem...Ez az első a Heinzzel együtt,aztán esetleg a többi,de az Univernek köze nincs a paradicsomhoz.

Hümüzhümümüz 2010.09.08. 09:56:06

No én meg csak Univer ketchupot vagyok hajlandó a krumplimra nyomni. Ízlés dolga.
Majonézből is az jön be, egyedül mustárból veszek Globust. Ez a három dolog mindig van a hűtőmben.

demagofób 2010.09.10. 08:57:23

@Hümüzhümümüz: na jó de neked egy mosógép az avatarod, ami ráadásul nem is automata.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása