Zacskó vs. konzerv (round II.) - Zacskós leves teszt

Továbbra is azon érthetetlenül nagy promócióval bíró és érthetően népszerűtlen ételekkel foglalkozunk, amiket nyaralásra cipel a magyar. Előző blogbejegyzésünkben a konzerveket illettük válogatott kritikával, lássuk, hogy a porlevesek megérdemlik-e a jó szót.

 

 

A legfőbb kérdés, amire Tesztcsapatunk keresi a választ, hogy a konzerves és zacskós készítmények közül melyik lehet a nyerő egy apartmanban pihenő család számára, illetve, hogy a kategóriájában melyik konkrét termék vagy márka a Jani.

 

A virtuális világban szerzett népszerűség reprezentatív jellege megkérdőjelezhető. Az viszont tény, hogy amíg a „bundás kenyér” 43.000 barátjával osztja meg örömét és bánatát, a „löncshús lila hagymával és friss kenyérrel” csak 2 fura ízlésű taggal bratyizik, a „zacskós leves” meg még arra sem képes, hogy lépést tartson a korral és regisztráljon a Facebook-on. De, ahogy írtam ez még semmit sem jelent, öntsük nyakon forró vízzel a porokat és utána mondjunk csak véleményt!

Négy olyan terméket találtunk, amit többen is forgalmaznak, tapasztalatunk szerint a Maggi és a Knorr van jelen minden hiperben. Vettünk hát négy ilyet, négy olyat. Sorra kibontottuk mindet, ami nem volt egy jó ötlet, ugyanis irdatlan bűz szabadult fel a zacskókból elillanó vegyületek keveredéséből. Nem mondom, hogy ezért tilos otthon ilyet csinálni, aki ennyi porlevessel eteti a családját, annak már úgyis mindegy.

 
A főzés nem volt nagy élmény, viszont le kell szögeznem, hogy mindent az előírt mennyiségek és instrukciók alapján készítettem el.

Újházy tyúkhúslevesek közül a Knorr a semmihez képest annyi, hogy van benne pár geometriai alakzat, ami megbontja a tányér homogenitását, figyelmeztetve minket, hogy a tányér nem üres. Egy kis fortéllyal, mely a por mellőzését jelenti hasonlóan változatos, de legalább az egészségünkre kevésbé káros folyadékot kapunk. Ezzel szemben a Maggi úgy oldotta meg a láthatatlanságot, hogy összefüggő zsírtengerrel fátyolozta be magát. A Maggi íze olyan, mint annak a habos víznek, ami hajmosáskor a szánkba csordogál, míg a Knorrnál felesleges ízről beszélnünk.


 

A Májgombóc levesek pár napi éhezés után vállalhatóak. Az elnevezést feltehetően csak fantázianév mindkét gyártónál, nemhogy a nagyi, de még a menza változat halovány emlékei sem merengtek fel bennem, mikor kóstoltam ezeket. A Magginak van egy sajátos ízvilága, amit akár meg is kedvelhetünk. A piros színezékkel a látványa is csábítóbb, mint a zöldzacskósnak.
 

 

Sajtkrém levesben viszont a Knorr kimagasló. Le a kalappal, az egy bögrényi levese teljesen elfogyott! Ne nézzük meg miből van, mert így örülni tudunk neki. A Maggi itt beégett, hiába kerestem a csomagoláson, hogy milyen ízt kéne éreznem, nem jött a flash se sajt, se más, általam eddig fogyasztott élelmiszerrel.

 

Hallucinogén hatást inkább a Csirkekrém levestől várhatunk. Maggiék egy komplett békebeli hentesbolt hangulatát koncentrálták instant alakban, a készítmény illata legalábbis ezt idézte fel többünkben is. Knorrékkal is visszamehetünk az időben, velük a piaci kifőzdékben nosztalgiázhatunk, ahol kifogásolható frisseségű csirkét javítanak fel jó sok hagymával. Leegyszerűsítve a fenti gondolatmenetet a Magginak hentesboltot idéző, a Knorrnak hagyma íze van.
 

 

Nos, ezzel véget ért a kempingező, esetleg aparmanozó családoknak szánt konzerv-zacskó mustra második fordulója. A végeredménynek nem kell örülni, elég, ha elfogadjuk. A favorit menü ugyanis zacskós sajtkrém leves lett pizzás melegszendvicskrémmel. Pfúúúúúúj…

Ha mégis szeretjük ezeket, hol érdemes beszerezni?

 

 

- Vlagyik -


2 komment

Címkék: teszt leves elemzés kosár tesztek konzerv zacskós leves májkrém löncshús szezonális hiperárak árkörkép melegital tesztcsapat melegszendvicskrém

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr752166738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.07.26. 10:27:02

Miért maradt ki a paradicsom leves? :))) Én csak azt eszem, de azt nagyon szeretem. Hideg téli délutánokon az olyan kellemes tud lenni. Lehet bele tenni reszelt sajtot vagy kis citromlevet és sok borsot.

Az egyik bármixer tankönyvem végén vannak tippek a másnaposság ellen és az egyik a csirkekrémleves fogyasztása. Egyszer ki kellene próbálni! De fenntartom, hogy nem a zacskós megoldásra gondoltak.

Auchan Magyarország Kft. · http://auchan.hu 2010.07.26. 10:29:33

@jzs: Szerintem sem ártana kipróbálni a csirkekrémlevest, viszont ennek előfeltétele a berúgás. Lehet, hogy egy ilyen tesztet is el kéne követnünk??? :)
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása