Konzerv vs. zacskó (round I.) - Konzerv teszt

Erősen roncsolja egy nyaralás minőségét, ha otthonról hozott anyagból kell táplálkozni, de tény, hogy lényegesen olcsóbban megúszhatjuk a vakációt, mintha szállodába vagy étterembe mennénk. A kemping romantikájához meg kifejezetten hozzátartozik az instant ételek gázfőzőn odakozmálása. Ennek tudatában megmagyarázható létjogosultságot nyernek a soron következő Hiperárak Tesztcsapat bejegyzések, amik az alábbi kérdésre keresik a választ:


Mivel etessük a családot ha nyaralni megyünk?
(Nos, inkább arról fog szólni, hogy mivel ne…)

Készétel konzervek
 

Meg kell említeni, de készétel konzervet direkt nem tesztelünk. Megmondom miért. Konzervosztáskor egyszer sikeresen lobbiztam a „vadas gombóccal” elnevezésű remekműért, de győzelmi mámoromnak végett vetett a felismerés, miszerint ez a fogás is káposzta-rizs-sósvíz főzetből készült, mint ahogy az összes többi. Például a sólet. De ugyanazt az ételt meg minek kóstolgassuk más-más csomagolásból?!

 
 
Vagdalthúsok
(alias: löncshús, gyíkhús)
 

Kis híján sikertörténetének hirtelen befejezéséhez érkezett a Hiperárak Tesztcsapata. Jogos sértődés majd reménytelennek tűnő engesztelés lett a következménye annak, hogy lönccsel kínáltam őket.

A fogyasztási szándék az első bádogba vájt centiknél eldől, az étvágy elszáll, az éhség megmarad. Én azért a blog érdekeit előtérbe helyezve feláldoztam magam és haraptam egyet a Globus és a Snack Szeged Magyaros vagdaltjából. Ha a falat aprítása közben figyelmünket a vizuális szenzoraink felé terelgetjük és elgondolkozunk azon, hogy mi lehet az a göndör szőrszállal izgalmasabbá tett paca, akkor talán nyerhetünk pár szétáradó ízek értelmezését nélkülöző, üdítő percet. Viszont a markáns, figyelmet követelő impulzusok hamar átveszik a szájüregünk feletti uralmat és vallási hovatartozásunknak megfelelően elgondolkozunk azon, hogy érdemes lenne-e ezekkel a kellemetlen percekkel az évi vezeklésünket letudni.




 

Sajátossága még, hogy az emésztőcsatorna valamely végződése mellett a bőrön át is szublimál, ezért löncshús fogyasztása után tegyünk le mindennemű társadalmi szerepvállalásról! Pozitívumainak szűz listáját az a tény becsteleníti csak meg, hogy este még a szúnyogoknak sem volt hozzám gusztusuk, zavartan keringtek felettem, de megközelíteni nem mertek, sőt úgy éreztem, hogy kicsit lenéznek.

 
 
Pástétomok
(alias: májkrém, üdülőkrém)
 

Alternatív megoldásnak bizonyultak a kenyérre kenhető, vagy kenyérhez fogyasztható konzerv ételek. Kicsit itt is megmaradt a készételeknél tapasztalt szellemiség, a Hamé Liba(!)májas pástétom összetevőinek listája például így kezdődik: sertésszalonna, sertésmáj, sertésbőrke. Persze, nincs ezzel baj, hosszas lelki vajúdást azért nem okoz, ha darált libatoll, zsírtalanított libalábujj és csőrről hántolt libabőr helyett ezúttal egy disznó hasonlóan nemes szerveit kell fogyasztanunk, a konzervdoboz fennmaradó részét kitöltő nukleáris hulladékban úgyse látszik, hogy mi micsoda. A Hamé terméke mellett még két orosházi (Rex Ciborum, Orsi) és egy szegedi (King) konzervet kóstoltunk meg.



 
 

Az alu feltépése után megkönnyebbülve fogadtuk, hogy az alapanyagokat felismerhetetlenségig összedzsamálták. Ez azt a folyamatot jelzi, melynél a gazdaság más-más szegleteiből származó dolgokat egy barna, homogén habbá alakítják. Íze szinte mindnek savanykás, állaga lisztes, ha nem tudjuk mit eszünk, talán el is fogy.

 
 
Melegszendvicskrémek
 

Abszolút nyertes kategória! Például a Snack Szeged Pizzás Melegszendvicskrém azért is tartozhat az ajánlott útravalók közé, mert a gyártó itt nem erőltette az állati maradványok konzervbe gyömöszölését. Az alapanyagok közt többnyire zöldségek szerepelnek, kemikáliából sincs benne sok, már majdnem finom, de azért mégse. Társai, a Házias Ízek (szintén Szegedi Konzervgyár), a Hamé és a Globus hasonló elnevezésű krémjei sem rosszak, bár ezek tele vannak pirospaprikával. Igen, azzal az őrölt fajtával, amire elég furán nézne a pizza, ha összetalálkoznának. De ha már magyar termék, a biztonság kedvéért ezt is belekeverték.




  

Tehát, ha a tengerpart után még beugranánk a MÉH telepre is, konzerves ínyencségeink közül a melegszendvics krémet ajánlanám nyaraláshoz. Aki inkább zacskó-párti, az várja meg a jövő heti bejegyzést, ahol felmérjük, mekkora konkurenciát jelent a fenti finomságoknak a zacskós leves.

 

- Vlagyik


3 komment

Címkék: teszt leves árak elemzés tesztek konzerv májkrém árösszehasonlítás zacskós löncshús tesztcsapat melegszendvicskrém

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr962149178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyedinick 2010.07.13. 15:56:18

Én eddig szerettem a májkrémet. Bár nem a dobozost. Meg is nézem, a friss miből van. Remélem, májból, ha egyszer májkrém.

stuncenpudli 2010.07.16. 13:33:46

vagy sertésbőrke és a többi ínyencségből... Elvből nem is eszek ilyet csak házilag készítettet!

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.07.26. 10:21:49

Valamikor ezek a dolgok elfogadható ízűek voltak. Első komoly élményem a konzervekkel kapcsolatban 1989-ben volt, amikor elindultunk egy 1200-as Ladával Barcelona felé. Az akkori spórolási szokásoknak megfelelően valami honvédségi ellátmányt vettünk meg (diákok voltunk, nagyon csórók), amin nem voltak sem feliratok, sem cimkék. Így két hétig jellemzően kapros szószos húsgombócot ettünk. De azt biztosan állítom, hogy nem az íze miatt undorodtunk meg tőle, inkább a monotónia ütött erőset. De hasonló jó emlékeim vannak a Globus sóletről is. Az valamikor ehető sűrítmény volt.

A löncs hús (szintén az az egy, ami kapható volt) fogysztható eledel volt. Friss vajas kenyérre vékonyan szeletelve paprikával paradicsommal nem volt rossz. Ezt még én is vettem néha-néha kirándulásra vagy uzsonnára.

Jó pár éve már, hogy nem eszem ilyen dolgokat. Ha kirándulni megyünk, akkor szalámi, sajt kenyér. Ebben a körben tervezünk. Vagy bevállaljuk az éttermet, kerül, amibe kerül.

Trágár módon mindig az jut eszembe, hogy mára a legdrágább kutya meg macska kaja konzervek valószínű jobb alapanyagból készülnek, mint az olcsóbb konzervek.

A májkrémekkel kapcsolatban kitartóbb voltam, de itt is visszavonulóban vagyok. Már csak a legdrágábbakat veszem meg. Azok között akad még (szerintem) ehető.

Szendvicskrémet soha életemben nem ettem. :))) A melegszendvics nálam vékonyra szeletelt sonka/sajt és ebből nem engedek.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása