Naptejet a naptejboltból! - Naptej teszt

Sose értettem, miért gondolja bárki is, hogy a csaláncsípést szenvedett, vonyító gyereket derűs gondolatok felé lehet terelgetni azzal, ha tudatjuk vele, milyen nagyszerű dolga lesz megvénülve reuma nélkül. De az „adok rá puszit” módszer is piszkosul humánus, nem elég, hogy fáj, valaki még hozzá is akar dörgölőzni. Számomra a legnagyobb törést mégiscsak az okozta, mikor a mosdókagyló előtti felszabadult bólogatás eredményeképp fejemre nőtt púp eltávolításához anyám egy konyhakést hívott segítségül. Próbálhatta magyarázni szegény, hogy csak rá akarja nyomni a hideg acélt a púpra, én már túlmenekülve a harmadik háztömbön hátralévő vándoréletem küzdelmein ábrándoztam.

Azóta eltelt pár év. A vándorélet a harmadik háztömb mögötti habzó szájú kutya miatt meghiúsult, a púp eltűnt, de a nomád gyógymódokból csak nem fogyott ki a szülői ház. Az idei sláger a káros napsugaraktól való védekezés. Brokkolival. Ahhoz, hogy mögé bújjunk szerintem kicsi, bedörzsöléshez meg túl zöld. Viszont nagyon reform és bio, állítólag ha hozzáadunk a levéhez ezt-azt, simán kapunk annyira hatásos kenőcsöt, mint egy márkásabb naptej. Mivel megígértem aggódó édesanyámnak, utánanéztem kicsit pontosabban, mi kell a jóféle, házias brokkolis naptejhez. Sorolom: méhviasz, levendulaolaj, édes mandula és bergamott olaj. Az utóbbinak a nevét ide kellett kontrolcé-kontrolvéznem. Na, még szép, hogy nem állok neki nyögdécselni és cetliről felolvasást tartani a boltban! A naptej egyszerűbb szó, ezért inkább azt veszek (anyámnak egy szót se!).

Most mindegy, vagy sem?

Sajnos, így június vége felé az idő még mindig nem indokolja a napvédő szerek használatát, ráadásul a Sajó, a Hernád és társai által fémjelzett performansz elvette jó pár ember kedvét a vízközelben tartózkodástól, de bízva a legjobbakban kiadtam az ukázt a naptejek tesztelésére.

Szakértőket faggatva megtudtam, hogy az eredeti elképzelésem, miszerint veszek azonos faktorszámú naptejeket, majd a tesztelésük során gyengén teljesítőket letrógerezem, nem hozta volna a várt eredményt és a végén engem trógereztek volna le. Az azonos faktorszám ugyanis koránt sem smafu, minden gyártónak azonos előírásoknak kell eleget tennie ahhoz, hogy ráírhassa termékére a védettség fokát.

Tehát, akármilyen naptejet veszünk, az azonos faktorszámúak azonos védettséget fognak nyújtani!

Akkor miben lehet különbség? Például az árában, kiszerelésében, illatában. A színében jobban belegondolva nem, a tej egy földhöz ragadt ember elképzelésében fehér (és nem brokkolizöld).

Heti tesztünkben ezért négy naptej járulékos tulajdonságainak jártunk utána. Nyomtuk, kentük, szagoltuk, mostuk, sőt, még meg is nyaltuk. És erre a végeredményre jutottunk:

Az ízek

Talán meglepő, de én kiemelném a csomagolás megbízhatóságát. Valami miatt nagy hajlandóságot érez a parti homok arra, hogy a naptejekkel egy különösen bosszantó elegyet alkotva mindenre rákenődjön és nyomot hagyjon. Ezt csak úgy tudjuk elkerülni, ha jól záró csomagolást választunk! A Nivea okos volt és amíg a többiek űrtechnológiával próbálkoztak, ők egész egyszerűen legyártották a jól bevált csavaros kupakot. De az sem volt rossz döntésük, hogy a mobilitás jegyében egy kis, 50ml-es kiadást is forgalomba hoztak. Hogy valami rosszat is mondjak róla, az íze romlott joghurtéhoz hasonlít.

Többi versenyzőnk egyébként a csomagolástól eltekintve jól szerepelt. Túl nagy különbség nem mutatkozott közöttük, én bártan ajánlom mindet. Mondjuk brokkolis naptej helyett.

Akit nem elégít ki a naptejek kóstolása, az feltétlenül várja meg a jövő heti bejegyzésünket, amelyben 8 különböző sört fogunk elemezni egy élelmiszeripari mérnök instrukciói alapján!

 

 

 

- Vlagyik -


2 komment

Címkék: teszt elemzés tesztek naptej árösszehasonlítás szezonális tesztcsapat naptej teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr22104064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga_ 2010.07.09. 14:17:32

Na, egész jó, bár lehetne több termék is a tesztben. Meg az 'íz' szempontot nem igazán értem.. és a tesztelők valóban megkóstolták? de minek.. akkor már érdemes lett volna bevenni a versenybe az ambre solare kid colort, ami kék színű(!!) és turbórágó illata van!

Re 2010.07.09. 14:22:26

Megkóstolták, tényleg. Vlagyik pasi, pasi szempontok alapján készít vállaltan szubjektív teszteket... :)
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása