Egy nap az ÁNTSZ-ben - Energiaital teszt

Van, aki tűzoltó, nyomozó, lányok esetében többnyire színésznő, sőt a merészebbje topmodell szeretne lenni, viszont ÁNTSZ-es karrierről ki álmodik?! Én nagyjából tartottam magam a tervhez (marketinges), mégis becsúszott egy ilyen ÁNTSZ meló. Megmutatom, mit kellett tesztelnem:

 


 

Rossz az, aki rosszra gondol! Például, a NEM az eredeti tartalmát rejtő vegyes-vágott savanyúságos üvegek tartalmára, amikkel társadalmunk idősebb tagjai rendszeresen meglepik az SZTK laboratóriumokat.

A fenti feltételezés téves, a képen valójában energiaitalokat láthatunk, ezeket teszteltük a múlt héten. Aki most megsajnálta a Hiperárak Tesztcsapatát, jól tette! Engeszteljen ki minket épebb teszt-javaslatokkal!

Sikersztori

Bár, ma már az alvatlanság ellenszereként, vagy épp a megszokás rabjaként öntünk magunkba csodatevő italokat, 45 éve még a sportolókat próbálták meg legálisan doppingolni ezzel a módszerrel. Az energiaitalok elődje még csak szőlőcukrot, sót és vizet tartalmazott, de hamar rájöttünk, hogy méreg nélkül nincs meg a feeling. A városi legenda szerint a japánok voltak azok, akik sztahanovista elszántságukban koffeint és taurint adagoltak az italhoz és ez a koktél lett a mai Red Bull elődje. Arra is próbáltam legalább valamilyen részben hihető mítoszt találni, hogy miért van ocsmány íze az összes energiaitalnak. Állítólag ebben is a Red Bull a ludas, a hagyomány szerint az első energiaitalnak olyan csodás íze volt, hogy egy percig sem gondolkoztak a trónkövetelők, hogy milyen aromát keverjenek a lassacskán sötétben foszforeszkáló vegyülethez.

Egy, az élet nagy kérdéseivel foglalkozó, felhasználók által szerkesztett weboldalon rákesetem a tutti-frutti íz miértjére és az alábbi tudományos megfejtésekkel találkoztam:
 
„Nincs is tutti-frutti íze.” (Alatta a reakció: „Ahol én lakom, ott van”)
„Nem izgat, lényeg, hogy pálinka ízűt böfögök”
„Ha megvan valakinek az új „Zámbó J. búcsúzik 7.” album az írjon má!”

Ízekre szedve

Miután a fenti eszmefuttatások segítségével rálátásom lett a probléma tudományos aspektusára, átfogalmaztam a kérdést úgy, hogy vajon kinek, miért szimpatikus ez az ízvilág. Tesztkörülmények között megkérdeztem a Tesztcsapatot, hogy milyen ízt éreznek a négy különböző, hipermarketekben kapható energiaitalok kortyolva.







Ilyen vélemények születtek:

Watt:
Bodza, pufi (kukoricapehely), citrom, avas dió

Watt Light:
Savanyú cukor, hígító, kender, kávézacc, pezsgőtabletta (gondolom oldott állapotban)

Hell:
Sampon, gömbrágó, pitypang, verejték, nyári szellő (?)

Hell Sugarfree:
Zsebben kimosott tutti-frutti cukorka, Red Bull

Bomba:
Tortazselé, ecet, szőlő, rebarbara, tejbegríz

Bomba Sugarfree:
Vattacukor, pezsgő (nem tabletta), menzai felmosóvíz

Red Bull:
Hell, fogkrém, hajlakk

Red Bull Sugarfree:
Fodrász (szerintem itt inkább a fodrászszalon illatára gondoltak), sárgadinnye, algopirin, méhpempő


A Hiperárak Tesztcsapat kóstolt termékek iránti rajongása számszerűsítve:



 
Szinte minden teszt végén megjegyzem, hogy a drágább minta kevésbé volt népszerű és, hogy nyugodtan vegyünk olcsóbbat, az is könnyen betölti a neki szánt szerepet. A szerepkiosztásra vonatkozó instrukció most is érvényes, viszont tény, hogy a drágább Red Bull lett az abszolút favorit a vakkóstolás során.
 
Aki az önmérgezést magasabb szinten tervezgeti, az ma már áttérhet az energiaitalok koncentrátumaira, ezek a kis palackok 80mg koffeint is tartalmaznak. Ha addig nem visz el a szívroham, talán ezeket is tesztelni fogjuk…


Hol a legolcsóbb az energiaital? 

 

- Vlagyik -


2 komment

Címkék: teszt árak elemzés energiaital árösszehasonlítás árkörkép melegital tesztcsapat energiaital teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr912032438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenyeres0 2011.09.23. 08:19:40

erdekes cikk, es en is csinaltam ilyen tesztet, nalam a Hell nyert, de az ujfelet szerettnem mar nagyon tesztelni

Tenyeres0 2011.09.27. 15:14:07

Sziasztok! Tenyeres ez neked szol!!! Holnap délelőtt fél 10 és délután 4 óra között Hell New Generation-t kóstoltatunk egy újonnan nyíló REÁL üzletben! Ráadásul Hell-es ajándékokkal is várunk benneteket! GYERTEK!!! (Cím: Budapest, 13.ker Esztergomi út, a volt Sconto áruház helyén)
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása