Csupa csokoládé - Csoki teszt

Akkor szoktam rá a csokoládéra, mikor pár csoporttársammal az élelemszerzés egyetlen módját abban láttuk, hogy a (más szakoknak is kiírt) vizsgákra beülve lehúztuk a mellettünk ülő szorgos hallgatókat. Ők azt magyarázták, hogy a padra kipakolt csokitól jobban pörög az agyuk, mi azt, hogy ha megszánnak, az ösztönlényünket hátrahagyva leszünk annyira intelligensek, hogy békén hagyjuk őket. Életemnek ezen szakaszán így különböző márkájú, import, fehér, fekete, friss, lejárt szavatosságú, finom és nem finom csokoládékat ismerhettem meg. Azonban a túlélésért küzdve sose jutott eszembe, hogy olyan szemszögből is értékeljem a zsákmányokat, mint ahogy most fogja a mi kis tesztcsapatunk.

Ugyanúgy, ahogy a bortesztnél, a csokoládék vizsgálatánál is egy típusú terméket kóstoltunk, viszont abból különböző árfekvésűeket. A teszt hitelessége érdekében minden gyártótól a tejcsokoládéját szereztük be.

A kóstolást ismét hat lelkes csapattag, Juditka, Eszter, Eszti, Karibá, Zsolt és jómagam végeztük, a különböző szempontok alapján 1-5 pontok közötti értékeléseket adhattunk. Az értékelések összegzését az alábbi tábla mutatja:

 

 

Tibi tejcsokoládé

A retró korszakát éljük, amikor sok, nagy múltú terméket megpróbálnak ismét piacra dobni. Ez az üzleti terv gyakran nem az elvártak szerint alakul, ugyanis nehezen tudják az eredeti ízeket reprodukálni, a modern kori ízlésnek megfelelő összkép már nem idézi fel bennünk gyermekkorunk nyalánkságait. A Tibinek kétségtelenül van egy ilyen retró vonala, viszont a brand-en kívül, semmi sem emlékeztet a régi csokira. Az új termék viszont nagyon megnyerő! A kapott pontokból is látszik, hogy bár a legolcsóbb volt, a hasonló árfekvésű tejcsokikból a Tibi ízlett nekünk a legjobban. Az igényes megjelenése és forma magas minőségű tartalmat is rejt.

 

 




Milka Alpesi tejcsokoládé
 
Egyszer a Svájcban élő nagynénémtől kaptam egy extrém méretű csokitojást, amit 1500km-en keresztül féltve szorongattam hazafelé csupán azért, hogy otthon prezentálni tudjam, hogy élnek ott nyugaton. Hazaérve vettem észre, hogy az ajándékomat valójában hazánkban gyártották és amíg a húsvéti szünetet én Svájcban töltöttem itthon ez a tojás sikertermék lett, sőt, rá is untak. Tudják, ki fog ezek után locsolkodni? Lényeg, hogy a magyar lila tehén annyira jó tejet ad, hogy a svájciak simán be tudják vele hülyíteni a turistákat. A teszt is ezt igazolta, nem kavart nagy port, de mindenki elégedetten majszolta a Milka Alpesi tejcsokoládéját.
 
 



Boci tejcsokoládé
 
A benyomások hasonlóak a Tibinél jelentkezettekkel, ezért itt ragadnám meg az alkalmat, hogy kitérjek a modern csomagolásra. A Bocit ugyanis már nem a jól megszokott zöldpapír, alufólia, csoki, alufólia, zöldpapír szendvicsben tálalják, hanem egy sokkal egyszerűbb, fólia csomagolásban vásárolhatjuk meg. A világhálón talált magyarázat szerint ez az új ruha azért jobb a hagyományosnál, mert visszazárható és jobban megtartja a desszert frissességét. Nos, mi ilyesmit nem tapasztaltunk, a visszazárás hat embernek nem ment és volt, aki arra apellált, hogy a nehezen elcsomagolható csoki így nagyobb kísértésnek van kitéve. Ami viszont előnye a fóliának, hogy az alumíniumnak nem volt valami jó íze és lássuk be, mindannyiunknak volt már vele dolga.
 

Norbi Update tejcsokoládé
 
Sokat agyaltunk rajta, hogy mi legyen az a tulajdonsága, ami miatt megmenthetjük a szemetestől. Hiába. Az íze a nugátból készült bóvli csokimikuláséra hajaz, mind a csomagolás, mind a csokoládékockák megjelenése igénytelen. Illata nincs, szerencsére szaga se. Fogyókúrás csokinak viszont kitűnő, mert aki egyet beleharap, az többé nem kér belőle. Így akár 500 kalóriával is kevesebbet vihetünk be a szervezetünkbe egy 100g-os csoki esetén!
 
 
 
 


Lindt Excellance Extra Creamy
 
Nemcsak az ára volt a legmagasabb, de a kapott pontszámok terén is élen jár. Ha megnézzük az ár/érték arányt, akkor viszont érdemes elgondolkoznunk azon, hogy a Tibi csokitól csak kissé jobban teljesítő Lindt miért kerül két és félszer annyiba. Jó, importnak import és tényleg nagyon finom. A csomagolás is igényes, így ezt a csokoládét már ajándékba is nyugodtan adhatjuk.

 

 

 

Nos, a leírt tapaszatlatokból mindenki döntse el maga, hogy melyik csokit választja, mi a csapattal úgy láttuk, hogy az olcsóbb kategóriában is van olyan, ami ízre és élvezetre megüti a drágább, import tábla szintjét. A lényeg pedig mindegyik versenytermékre nézve megállapítható, miszerint a csoki ha ideiglenesen is, de örömérzetet vált ki.

Kapcsolódó receptek:
Rigójancsi muffin
Mézes krémes szelet
Házi marcipános szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor
Diós-meggyes kekszgolyók
Kávés csokoládéhab
Nagyon kávés szelet
Vaníliás-diós sütemény
Kávés-diós kocka
Brownies

Hol szerezzük be az alapanyagot?

 

- Vlagyik - 


2 komment

Címkék: teszt árak elemzés kosár csokoládé ár csoki tesztek árösszehasonlítás árkörkép tesztcsapat csoki teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr891881034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.03.31. 12:47:12

Az mindig elgondolkodtatott, hogy itthon miért olyan szegényes a kínálat. Csokiból is. Nem tudom megfejteni. Mi vagyunk igénytelenebbek (kereslet) vagy a kereskedők (kínálat) érdektelenebb? Átlépve a határokat - mostmár minden égtáj felé - sokszor meglepő, hogy egy-egy terméknél mennyivel több választék van a szomszédoknál. Itthon a hiperekben még lehet alap választékot találni, de a kis boltokban alig. Kár.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.08.27. 08:48:01

Hát a Lindt fényévnyire van a Tibitől..De lehet nekem túl magasak az igényeim.
A Milka pedig visszazárható tasakos,szóval azt nem egészen értem,miért lenne nehezebben visszazárható,mint a többi.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása