Talponállók a hiperekben?

Mit keres a talponálló az áruházban? Hogy került a melltartók és a női övek közé a strandi büfé? A létjogosultságuk talán két módon is megindokolható.

Egyrészt pár éve divatba jött a városi terepjárós, számozott atlétás társadalmi szegmens körében, hogy az élelmiszer-áruházakban a pénztár előtt kieszik a csokit a zacskójából, nos, nekik valamilyen alternatívát kellett nyújtani elviselhetetlen éhségük csillapítására. Bár ezzel elvesztik a lehetőséget, hogy sorban állás közben ránk csámcsogva bizonyítsák becsületességüket, melynek jeles példája, hogy bár megeszik azt, ami még nem az övék, a zacskót megtartják és kifizetik utólag.

Kétféle ember van. Az egyik, aki már evett áruházon belüli grill pultnál és a másik, aki ugyan tart tőle, mégis kacérkodik a gondolattal. Én ez idáig a félősök számát gyarapítottam, most viszont elhatároztam, hogy büfétúrát tartok, meglátogatom mind a négy hiperláncot és rákóstolok a grillpultjaiknál kapható misztikus fogásokra.

 



Auchan:
A felvágottas hűtőtől a grillpult felé lépve érezhetővé vált a demarkációs vonal az áruházi atmoszféra és a büféhangulat között. A grillcsirkétől, kolbásztól, csónak burgonyától és sült tarjától dagadó pult előtt meszes nadrágjukról építőipari szakembereknek tűnő vendégek némán koncentráltak az ellenállhatatlan falat gyors leküzdésére. Monoton arcizom-játékukat csak a fordulópont tette változatossá, mikor a közel sem eléggé megrágott harapás átbukott a nyelőcsövükön. Ilyenkor kicsit megkönnyezett és kigúvadt a szemük, majd folytatták a kérődzést. Nem voltam éhes, de a látványtól és a csempés hentesektől ismerős illatoknak köszönhetően azzá váltam.

Tesco:
Egészen mást tapasztaltam a Tesco azonos osztályához érve. Az angol áruházlánc németes részletességgel kidolgozott, leginkább gyorsétterem-láncra hasonlító stílusa olyanná teszi az osztályt, mintha mekiben, vagy valamelyik konkurensénél járnánk. Minden többszörösen becsomagolt, a tálalás már szinte vonzóbb, mint a tartalom. Újdonság a sütemény, a hot-dog és a saláta.

Cora:
Volt már előző század eleji hentes, jelen században is high-tech gyorsétterem, a Corába érve pedig megtapasztalhattam, mit tud az áruházi kifőzde. Tálcát fogtam, gyártósorra álltam, felszereltek műanyag evőeszközzel, szalvétával. A sínen zötykölődés végét egy olyan állomás jelentette, ahol komoly problémával kellett szembesülnöm. Rengeteg fogás közül kellett választani, a világ összes étel-elnevezése az étlapon volt, szándékosan nem azt mondom, hogy étele. A pizzaszelet vastagságánál fogva a számba semmiképp, a kezembe nyújtó gyakorlatok után fér el. A gyros látványra grillcsirke felaprózva. Nem mintha ez problémát okozna, kiadósat tudok uzsonnázni itt is.

Intersparban is jártam, kérdezősködtem, állítólag nincs kifejezett büfé az áruházon belül. Ez a tény azért nem lombozott le nagyon, egész nap tömtem a fejem, elég volt!

 

 

- Vlagyik - 


 


1 komment

Címkék: teszt tesztek hipermarketek hiperárak

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr72936838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.05.31. 10:16:19

Namost ez 3, de van 4 kép. Ez megtévesztő, s egyben befolyásoló.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása