Szaglóteszt

Az ember 10.000 illatot, szagot képes megkülönböztetni egymástól. Ezt a dicséretes képességünket tapasztalva cseppet sem meglepő, hogy a természet - és vele együtt az emberiség - volt olyan leleményes, hogy az egyébként praktikus szempontok alapján kialakított szervünkhöz élvezetfokozó ingereket fejlesszen. Ilyen impulzus például virágillat, a feromon, vagy épp az öblítő.

Elgondolkoztak már azon, hogy miért is használunk öblítőt? Nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy lágy lesz tőle a ruha, sokkal könnyebb vasalni, sőt olyan fejlesztés is létezik már, melytől rövidebb idő alatt szárad meg a kiteregetett textil.

Viszont, ha mérlegeljük ezeknek a szempontoknak az életünkre gyakorolt hatását, rájövünk, hogy mindez csak magyarázkodás. Az öblítő szocializálódásunk és a másik nem elismerésének kivívásáért folytatott harcunk egyik eszköze. Én nem azt mondom, hogy le kéne cserélni a reklámban szereplő, lépcsőházban egymást szagolgató Petit és Juliskát ugyan azon a helyszínen intim helyzetbe bonyolódó Péterre és Júliára. Viszont tény, hogy az egymásról alkotott képet nagyban befolyásolja a másik fél illata, ami ugye a viselt ruha illegetésével is befolyásolható.

Feromont mindenbe!

Ma egyébként virágkorát éli az illatok manipulálásával történő csábítás. Egyik reggel ráébredtem, hogy kevésnek bizonyul az egy négyzetcentiméterre felvitt fél marok víz az elfeküdt hajam helyre igazításához, ezért waxba fektettem a szűkösre szabott szépségápolási büdzsém majdnem egészét. Rossz befektetésnek bizonyult. A wax még csak-csak betöltötte a neki szánt funkciót, viszont arról nem volt szó, hogy izzadság szaga lesz a hajamnak. Márpedig az lett – és mivel ki nem dobom, ezért most is az van -, amikor pedig nekiálltam felderíteni a szokatlan illatosítás okát, feltűnt, hogy én nem ám mezei pomádét, hanem feromon tartalmú waxot kentem a fejemre!

Gyuhh… Fonetikusan leírva ezt mondtam, aztán eszembe jutott az e heti teszt és rákerestem a neten, hogy beszerezhető-e a piacon feromon tartalmú öblítő. A negatív eredmény már épp kezdte visszahozni bennem az emberiség megmenthetőségébe vetett hitemet, amikor teljesen véletlenül találtam egy olyan készítményt, ami feromonnal dolgozva kutyákat kábít el. Azért, hogy nyugodtan tudjanak utazni, vagy épp ne harapdálják össze az állatorvost, szerelmessé teszik őket. No comment.

Hangsúlyoznám ismét a lényeget: az említett hatóanyaggal NEM találtam öblítőt, vállalkozó kedvű olvasóinkat csak bíztatni tudom ennek kifejlesztésére!

A kék öblítő

No, de nézzük a feromont nélkülöző, hazai forgalomban kapható, mezei öblítőket. Aktuális tesztünkhöz szerettem volna hasonló illatú, vagy legalább azonos fantázia nevű, különböző márkával jelzett ruhaillatosítókat összeválogatni, de ez lehetetlen küldetésnek bizonyult. Hosszas mérlegelés után egyetlen közös szempontot találtam, amit megragadva objektív módon össze tudjuk hasonlítani a különböző márkatermékeket. Ez a kék szín.

A kék színű öblítőket fehér, eddig háztartási mosószerrel és öblítővel nem érintkező, ugyan abból a pamut pólóból kivágott textil csíkokon próbáltuk ki. Azonos ideig áztattuk (kb. negyed órán át) és ugyan azon a helyen szárítottuk az áldozatul esett póló minden darabját.

Ezt követően össznépi szaglás és tapogatás kezdődött, az eredménye:

 
 

Az is meglepett, hogy miért a legdrágább öblítő az egyik legkevesebb ponttal értékelt, de az illatokkal kapcsolatos asszociációkból rá kellett jönnöm, hogy csak jól választottam, mikor meghívtam Hiperárak Tesztcsapat szereplőit! Remélem, azért ezentúl is élénkítjük majd a gazdaságunkat öblítők vásárlásával, hisz bár egy látszólag értelmetlen találmány, ismerkedéshez jól jöhet az illatos ruha a feromonos hajwax mellé.

 

 

- Vlagyik -


1 komment

Címkék: teszt árak elemzés ár tesztek árösszehasonlítás öblítő árkörkép tesztcsapat öblítő teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr691976891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Re 2010.05.13. 16:59:33

Kíváncsi lennék, mit hoznátok ki a fehér vagy rózsaszín öblítőkből... :)
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása