A legolcsóbb és legdrágább palacsinta

A palacsinta tökéletes eszköze a hírszerzésnek. Ezt onnan tudom, hogy ha a miénknél eltérő színű autó állt meg a házunk előtt, fél óra sem telt bele és a szomszéd Jenőbá már csengetett, hogy mit ad Isten, épp most sütött az asszony egy kis palacsintát és gondolt ránk is, hozott kóstolót. Mivel ciki lett volna elvenni a palacsintát, utána meg hazaküldeni, ezért rendszerint behívtuk egy pohár limonádéra. Jenőbá azt csendben elszopogatta, miközben a vendégeinkkel folytatott diskurzus minden egyes szavát szivacsként szívta magába az agya. Teljesítette a küldetést, megvolt a heti téma a vén fenyő alatti piros pad társasága számára.

Minimum heti egy palacsintázás így biztosított volt, húsvétkor, születésnapokon és más olyan alkalmakkor, amikor több autó jött egymás után, napi többször repetázhattunk, Jenőbá újra és újra rájött, hogy sok palacsintát sütött az asszony, nincs ki megegye.

A Jenőbá féle palacsinta a falusi ízeket képviselte. Egy tekercsben benne volt egy községi termelő szövetkezet teljes baromfi állományának félévi tojástermelése, disznózsíron sült az anyag, macskás kakaó vagy koromfekete szilvalekvár töltötte meg. Darabonként minimum fél kilót nyomott.

A világ minden táján másképp készül ez a desszert, ha a magyar változatból kihagyjuk a perverzebbeket, akkor a szokásos alapanyagok: liszt, tojás, tej, szóda, só. Persze nem mindegy, milyenek. A palacsinta lehet olcsó finomság, de költhetünk rá sokat is. Lássuk a két végletet!

A Hiperárak Tesztcsapattal hipermarketben jártunk, ott összeszedtük a legolcsóbb és legdrágább palacsinta alapanyagokat, mindenből olyan márkát, amely bármely magyarországi hiperben megtalálható.


Liszt: azt már megszokhattuk, hogy ha valamilyen élelmiszerből a legdrágábbat keressük, általában a Bio termékeket felvonultató polcok szolgálnak megoldással. Most sem volt másképp, a Biopont Tönköly Búzaliszt 949 Ft-ot kóstált. Nem aranypor, sokkal inkább modellgipsz. Szürkés, állagra ugyan az, meg a vízzel alkotott reakciója is hasonló a gipszéhez. Ízre a tejporhoz tudnám hasonlítani, de sokban nem különbözik a 149 Ft-os Gútai Búza Finomliszttől.
Hol vegyünk lisztet?

Tej: bio tejeket már teszteltünk, megállapítottuk, hogy bionap növesztette biofüvet legelő biotehén biotőgyének gyömölcse valóban finom, most is annak tűnik. Igaz, hogy 498 Ft egy liter, de összehasonlíthatatlan a kesernyés, kicsit vizes 149 Ft-os Meggle UHT tejjel.
Hol vegyünk tejet?

Tojás: a pecsétes tojáson a pecsét 30 Ft különbözetet jelentett darabonként. Arra számítottunk, hogy lesz némi különbség a 0-val jelölt „ökológiai gazdálkodásban termelt tojás” és a vonalkódot nem tojó tyúk produktuma között, de észrevehető nem volt. Narancsos tojássárgáját még mindig csak faluban tojnak.
Hol vegyünk tojást?

Ásványvíz: igen, ezekről is meg volt már a véleményünk. Most megint hőbörgünk kicsit. Ha egy löttyintés kell csak, akkor is kénytelen az ember nagy palack vizet venni, széndioxiddal dúsított, fél literes kiszerelést ugyanis alig kínálnak a forgalmazók. Legolcsóbb az AVE Természetes Ásványvíz, 118 Ft / L, legdrágább a Jamnica, 179 Ft literenkénti áron. Az utóbbi egyébként kifejezetten alkalmas palacsinta tészta készítésére, 15-20 sziszegtetés után bontható csak fel úgy, hogy ne kelljen 360 fokban kilövellő vízsugárral számolnunk.
Hol vegyünk ásványvizet?

Összegezve, a legolcsóbb palacsinta parti megvan 647 Ft-ból, de ha megadjuk a módját, 2025 Ft-nál áll csak meg a történet.

Ha a tésztával már megvagyunk, van pár javaslatunk a töltelékre is.

 

 

- Vlagyik - 


Szólj hozzá!

Címkék: teszt árak elemzés ár palacsinta tesztek ásványvíz árösszehasonlítás biotej hipermarketek hiperárak árkörkép tesztcsapat biotej teszt ásványvíz teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr332914188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása