"Most jöjjön némi PH érték" - Rágógumi teszt

Mi minden változott az utóbbi 10-20 évben?! Például a rágógumi. Nem is olyan rég, mikor még a távol-keleti autót is nyugatinak hívtuk, színes gömböket harapdáltunk, amiket méter hosszú sínből pattintottunk ki előtte. Minden alkalommal rácsodálkoztunk, hogy a golyó belseje nem rejt többet, mint a gömbrágó-gyár fáradt levegőjét, mégis nagy élvezettel kezdtünk neki a színskála soron következő példányának.


Turborágó

Aztán, a Kent nevű, azóta eltűnt cég behozta hazánkba a turbó életérzést és a naplementében kecsesen feszítő kockaautók képébe csomagolta a rágnivalót. Az íze csak azután lett központi kérdés, mikor a lelkes gyűjtő felháborodva a Daihatsu csekély teljesítményén a legkézenfekvőbb feszültség-levezető eszközhöz nyúlt. Rágva nem adott sokat, a papírját szagolva annál inkább. A Turbo papír illata ráadásul évszázadok alatt mit sem veszít intenzivitásából, ma is könnyen feleleveníthetjük, hogy milyen is volt az egykor kedvenc pótcselekvésünkhöz párosuló illat.

Tetkós rágó

Szociálisan egyedileg berendezkedett országunk igényeihez igazítva, akinek van verdája, tetkója is legyen! Nagy húzás volt tehát olyan gyorsan felhelyezhető tetoválásokat a rágó mellé tenni, amik egy atyai tasli után nyállal könnyen lejönnek. Ha egy nap megbontottunk egy marékkal, simán sittesre varrhattuk magunkat. Bár, múlt időben fogalmazok, ez az aránylag olcsó, mégis sok önbizalmat adó lehetőség egyes strandokon és piaci büfékben elérhető ma is.

Korcsok

Elődeik sikerein felbuzdulva, a tetkós rágón túl, de még a mentolos előtt voltak gyengébb próbálkozások. Elkényeztetett lurkók a sorsuk sanyarú aspektusánál tátongó űrt iszonyat savanyú, illetve már kínzóan csípős rágógumival tömhették be. A Hubba Bubbából fújt lufival látóterüket szűkíthették, aki meg lusta volt kiköpni az íztelen, elhasznált anyagot, annak nagy örömére szolgált az olvadós kivitel. A perverzebb igényű vásárlók olyan rágót is beszerezhettek, melynél az eredeti funkció eléréséhez előbb egy nyalóka hosszadalmas elfogyasztása volt az alapkövetelmény.

Mentolos rágó

És megérkeztünk korunk öntudatra ébredt emberéhez, a homo sapienshez. Mit nekem autós kép, mit nekem tetkó, lényeg a showman által oly sokszor emlegetett „ph érték” és a világító fogsor. Na meg a hashajtás, amit a mentoltól összegyűlő rengeteg nyálnak köszönhetünk. A rágó ma már inkább praktikus, mindennapi kelléke egy emberek között mozgó felnőttnek. Csodát nem tesz, de tényleg jól jön, ha nem moshatunk fogat, fogilag és leheletileg is.



 

A tábla azt mutatja, hogy melyik ma kapható mentolos rágót, hogyan értékelte a Hiperárak Tesztcsapata. Igaz, hogy az összetevők ugyanazok, a tömeg és a forma is megegyező mindnél, mégis óriási különbségeket vettünk észre. A teszt során hallottam, hogy a márkahű rágósok identitásához hozzátartozik kedvenc rágójuk állandóan érezhető illata. Nos, amíg az impulzus alapján mentolra asszociálunk és nem jön divatba a Harry Potter-ből ismert Minden Ízű Drazsé, addig ez így teljesen helyén való.

 

 

- Vlagyik -


3 komment

Címkék: teszt árak elemzés ár tesztek rágógumi árösszehasonlítás árkörkép tesztcsapat rágógumi teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperarak.blog.hu/api/trackback/id/tr182219669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyedinick 2010.08.16. 09:45:07

Volt időnként, sátoros ünnepek alkalmával nagy dobozos "rágó válogatásunk", mindenféle alakú, színű, de ugyanolyan ízű rágókkal. Nagy kincs volt, Jugóból lehetett hozni. És lehetett nagyon spórolni vele, hogy sokáig kitartson. :)

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.08.19. 12:27:22

hát nekem a legjobb rágó a donald kacsás volt. állaga, tartóssága és íze + a kis képregények benne.

a maiak tényleg csak egy ebéd utáni frissülésre jók. kb. 10 percig. aztán kiköp....

turborago 2011.08.19. 08:13:05

Sziasztok!
Akinek maradt Turbo rágós képe, papírja, az írjon erre az e-mail címre: kiszelgabor@freemail.hu
Megvenném, átvenném őket!:)

Gábor
   

Hiperárak blog

A Hiperarak.hu hivatalos blog oldala - az Auchan Magyarország Kft. szerkesztésében. A blogon egyrészt a különböző oldalakon megjelenő - árösszehasonlítással foglalkozó - cikkek kivonatai és kommentárjai, másrészt a Hiperarak.hu adatok időszakos elemzései jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

ajándék (2) ár (31) árak (32) árcsökkenés (1) árkörkép (39) árnövekedés (1) árösszehasonlítás (46) árpolitika (1) ásványvíz (2) ásványvíz teszt (2) bébiétel (1) bébiétel teszt (1) biotej (4) biotej teszt (4) bor (1) ceruza (1) ceruzaelem (2) ceruzaelem teszt (2) ceruza teszt (1) citromos sör (1) cola (1) csoki (3) csoki mikulás (1) csoki mikulás teszt (1) csoki teszt (2) csokoládé (2) dezodor (1) dezodor teszt (1) dinnye (1) elem (2) elemzés (42) elem teszt (2) energiaital (2) energiaital teszt (2) fagyi (1) fagyi teszt (1) fagylalt (1) február (1) fényképezőgép (1) fesztivál (1) fogyasztói árindex (1) gabonapehely (1) házimozi (1) hazimunka (1) hiperárak (26) hipermarketek (19) hörcsögök (1) húsvét (2) január (3) játék (1) játékszoftver (1) játékszoftver teszt (1) játék teszt (1) joghurt (1) joghurt teszt (1) kávé (1) kávé teszt (2) ketchup (1) ketchup teszt (1) kockasajt (1) kockasajt teszt (1) kóla (1) konzerv (3) kosár (13) leves (2) löncshús (4) macska (1) májkrém (2) melegital (5) melegszendvicskrém (2) mirelit pizza (1) mobil (1) naptej (1) naptej teszt (1) narancslé (1) narancslé teszt (1) öblítő (1) öblítő teszt (1) okos telefon (1) palacsinta (1) papírzsebkendő (1) papírzsebkendő teszt (1) paradicsom (2) paradicsomszósz (2) parizer (1) parizer teszt (1) párizsi (2) párizsi teszt (1) páros index (2) pizza (1) politika (1) rágógumi (2) rágógumi teszt (2) reklám (2) reklámfilm (1) sajt (1) saláta (1) saláta teszt (1) sárgadinnye (1) sör (1) sör teszt (2) spagetti (1) szaloncukor (1) szaloncukor teszt (1) szezonális (13) szilveszter (4) takarítás (1) tea (1) tea teszt (1) tengerimalacok (1) teszt (50) tészta (3) tesztcsapat (46) tesztek (48) túrórudi (1) tv (1) virsli (1) virsli teszt (1) zacskós (1) zacskós leves (1) zsebkendő (1) zsebkendő teszt (1) Címkefelhő

HTML

 
Jogi nyilatkozat |  Írjon nekünk |  Iratkozzon fel hírlevelünkre |  Impresszum
süti beállítások módosítása